NA CHIMKI ROZHODLA 2. ČTVRTINA

NA CHIMKI ROZHODLA 2. ČTVRTINA

Proti moskevským gigantům na jejich palubovce se Nymburku nedaří. Po listopadové porážce od CSKA o 51 bodů prohrál Nymburk vysoko o 52 bodů i na Chimki. První zápas v novém roce skončil 123:71 pro domácí. Tým Ronena Ginzburga klesl na sedmou příčku tabulky, kterou bude za týden hájit v přímém souboji s osmým Nižným Novgorodem.

Jen první čtvrtina odpovídala tomu, že proti sobě nastoupili průběžně čtvrtý a šestý tým VTB ligy, tedy tabulkově si blízké celky. Nymburku se proti favoritovi podařilo chytit začátek zápasu, i když rychle prohrával o sedm bodů. Dvě rychlé trojky Vojtěcha Hrubana v druhé pětiminutovce už ale znamenaly vedení. Hosté v pohodě stíhali tempobasket Chimki a dobře si hlídali akce tahounů Šveda a Rice. Nejvíce se Nymburk dostal do tříbodového plusu (16:13). Nic nenasvědčovalo tomu, že ještě čtyři body a pak se na dlouho hostující útok zadrhne.


Poslední desítky vteřin první čtvrtiny ale patřily ostrostřelci Koponenovi. Střídající finský rozehrávač zakončil první část těžkou trojkou, kterou poslal Chimki nadobro do vedení (20:23) a předznamenal destrukci nymburské obrany ve druhé desetiminutovce.


Do ní vstoupil tým ve žlutých dresech s výrazně agresivnější obranou. Rychlý přístup a zdvojování i ztrojování hráče s míčem dělalo Nymburku velké problémy. Hosté se nemohli v útoku dlouho prosadit, zatímco domácí kontrovali snadnými koši. Po třináctibodové šňůře si vzal kouč Ronen Ginzburg time out, ale kormidlem vývoje tohoto zápasu už neotočil.


Velký problém měl Nymburk s bráněním svého vymezeného území. Z vnitřního území inkasoval 64 bodů. Navíc Chimki střílelo s vysokou šedesátiprocentní úspěšností, zatímco spousta nymburských střel končilo na obroučce. Žluté tsunami se valilo na polovinu Nymburka vlna za vlnou a rychle splachovalo sebevědomí hostů. Nůžky průběžného stavu se rozevřely až na 31 bodů rozdílu v poločase. Druhá čtvrtina skončila 37:9.


I po přestávce náskok Chimki narůstal. Domácí bavili své fanoušky povedenými akcemi, které rozleptávaly obranu Nymburka někdy až příliš snadno. Pozitivem bylo, že za rozhodnutého stavu vyslal kouč Ginzburg na palubovku nejmladší trojici Martin Kříž, Martin Peterka a Matěj Svoboda, která tak mohla okusit, jaké je to bojovat proti evropské extratřídě.


Body:

CHI – Koponen 24, Dragič 19, Sokolov 17, Šved 16, Augustine 12…

NBK – Hruban 17 (za 3b 7/4, 4d), Dixon 15 (4a), De Zeeuw 11 (5d), Sant-Roos 8 (4d), Vaughn 6 (6d), Kříž 4, Welsch, Benda, Randle, Houška a Peterka 2.


Trojky 12-6, TH 13-11, fauly 20-18, doskoky 48-33, asistence 30-12, ztráty 7-16.

 
vloženo: 03.01.2016 19:11 / přečteno: 8296x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.