TĚŽKÝ ZAČÁTEK ROKU NA CHIMKI

TĚŽKÝ ZAČÁTEK ROKU NA CHIMKI

Přesně po dvoutýdenní pauze vrhnou se basketbalisté Nymburka znovu do boje. Po vánoční přestávce jim však los nepřichystal nic jednoduchého na rozehrání. Ostrý start do roku 2016 je čeká ve VTB lize na palubovce rozjetého Chimki Moskva.

Méně slavný tým z ruské metropole zažívá skvělé časy. Daří se mu v Eurolize, kde se probojoval do osmifinálové skupiny. Na její úvod porazil na konci roku na domácí palubovce rivala z CSKA 91:89, když otočil poločasovou desetibodovou ztrátu. Celek litevského kouče Rimase Kurtinaitise tím dokázal, že momentálně patří k nejsilnějším týmům v Evropě. Ve VTB lize vyhrál posledních pět zápasů a po rozpačitějším začátku soutěže vystoupal na čtvrté místo.


„V posledním zápase Euroligy doma porazili CSKA, takže jsou minimálně na stejné úrovni. Teď patří mezi absolutní evropskou špičku. Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů sezony, zvlášť když hrajeme na jejich palubovce. Nejsme sice unavení, ale na druhou stranu nemáme zápasový rytmus. Uvidíme, co bude mít větší vliv na náš výkon. To se pozná až v zápase,“ uvedl před odletem do Moskvy trenér Nymburka Ronen Ginzburg.


Soupiska Chimki budí respekt. Momentálně není nejlepším hráčem cizinec, ale Alexej Šved, prosincový MVP VTB ligy Ruský guard v ní doručuje 16,3 bodů na zápas. Chimki se hodně vyplácí, že s ním v létě podepsalo milionový kontrakt a přivedlo ho z NBA po třech sezonách zpět do Moskvy. Za moře ale odešel z CSKA, se kterým v roce 2008 vyhrál Euroligu. Na palubovce si Šved výtečně sedl s americkým rozehrávačem Tyresem Ricem a spolu tvoří nejnebezpečnější zbraň Chimki.


„Nebojíme se jich, ale víme dobře, že z takového kádru pro nás bude každý nebezpečný, i když budou hrát hráči z lavičky. Všichni umí skórovat. Víme, že to bude složité a že nejsme favorité, ale jedeme tam v plné sestavě a odpočatí. Po vánocích jsme kvalitně potrénovali, takže ze sebe budeme chtít vydat maximum,“ uvedl Ronen Ginzburg.


Zápas začíná v Moskvě v 16.30 našeho času a přímým přenosem ho vysílá kanál Nova Sport 1. Utkání můžete sledovat živě i na webových stránkách VTB ligy.

 
vloženo: 02.01.2016 16:16 / přečteno: 8241x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.