MINIŽÁCI SE PŘIPRAVUJÍ

MINIŽÁCI SE PŘIPRAVUJÍ

Stejně tak jako ostatní družstva se ještě na konci prázdnin začali připravovat chlapci kolem trenérské dvojice Eva Hubálková a Magda Nová.

Družstvo věkem mladších minižáků, tedy ročník narození 2000 a mladší, bude v nadcházející sezoně startovat ve dvou soutěžích. Startovat bude jednak ve své kategorii mladších minižáků a také jako B-tým v soutěži starších minižáků. Krajský přebor mladších minižáků se bude letos hrát jako společná soutěž chlapců a dívek. Ve skupině B budou v základní části hrát tři týmy chlapců (Nymburk, Ml.Boleslav a Kolín) a tři týmy dívek (Kolín, Ml.Boleslav a Sadská). Zapojení do dvou soutěží přinese více zápasů a dvakrát rychlejší posun v nabývání zkušeností.

Chlapci začali společnou přípravu dvaadvacátého srpna. Vzhledem k výbornému počasí se všechny tréninky uskutečnily na venkovním hřišti v atriu nymburského gymnázia. Kluci se věnovali především individuálním dovednostem s míčem, opakovali přihrávky, dvojtakty a všechny další dovednosti, které patří k výbavě správného basketbalisty. Prázdniny neubraly u kluků nic z fyzické kondice, ale činnost s míčem přeci jen trochu ohlodal zub zapomínání. Během týdne se však za tři roky získané dovednosti opět vrátily do normálu. Na jeden večer připravily trenérky také speciální blok, na který pozvaly atletickou trenérku Basketbalového centra mládeže Zdenu Engelthalerovou. Především při bloku protahovacích cviků bylo vidět, jak má dnešní mládež krátké šlachy a svaly na zadní straně nohou. Jen málokdo se dokázal v sedě alespoň dotknout špiček nohou. Z hekání cvičenců bylo jasně vidět, že tady jsou ještě obrovské rezervy.

Mladší minižáci na Loučeni

Trenérky také připravily v rámci „teambuildingu“ nedělní odpolední výlet do zahrady kolem loučeňského zámku. Příjemné odpoledne strávili všichni v bludištích kolem zámku, nikdo se neztratil, nikdo nezabloudil a spokojenost po návratu byla viditelná.

V následujících dnech čeká na kluky další porce přípravy a v pondělí také přípravný zápas se staršími minižákyněmi. Soutěž starších minižáků začíná 24.září derby zápasem s A-týmem Josefa Rylicha a o týden později se kluci ponoří do soutěže mladších minižáků utkáním v Kolíně. 

Fotografie z přípravy a Loučeně najdete zde  
 
vloženo: 03.09.2011 10:16 / přečteno: 12036x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.