PAVEL BENEŠ ZVE

PAVEL BENEŠ ZVE

Extraligoví basketbalisté BCM Nymburk pokračují v přípravě na nadcházející sezonu zápasem se Sokolem Pražským. Na utkání vás zve trenér Pavel Beneš. 

"Přijďte se podívat na souboj našeho úspěšného juniorského týmu s jedním z předních týmů extraligy U19. Utkání slibuje zajímavou podívanou plnou velkého nasazení, tvrdých střetů, osobních soubojů a pohledných kombinací" 
Teď už zbývá dodat jen to nejdůležitější: zápas se hraje v sobotu 10.září 2011 od 11:00 hodin v hale ZŠ Komenského. Všichni jste srdečně zváni.  

V pondělí odehráli junioři do 19 let přípravný zápas s dalším účastníkem extraligy:  
BCM NYMBURK - KONDOŘI LIBEREC 76:43
( 17:13 22:7 12:7 25:16 )
Do utkání s libereckými Kondory jsme nastoupili koncentrovaným výkonem s vědomím pro nás důležitosti výhry v utkání. Ve vědomí hráčů hrála velkou roli touha oplatit soupeřům porážku o 9 bodů na domácí půdě před půl rokem. Nebyla to jenom touha vyhrát, ale tým chtěl vyhrát tak výrazným rozdílem a potvrdit si, že jsme opravdu silný tým. Od první čtvrtiny náš tým měl "namazáno a docela dobře šlapal". Dařila se obrana po celém hřišti, dařily se útočné akce, dařila se kombinační hra. Kondory jsme tlačili naší vytaženou důraznou obranou. Ve čtvrté minutě stav 9:0 v náš prospěch potvrdil náš tlak. V závěru čtvrtiny liberečtí vyrovnali hru a výsledek 17:13 nijak nenasvědčoval jakým směrem se utkání bude vyvíjet. Ve druhé čtvrtině se"utrhla lavina"náš tým, během sedmi minut, uletěl dravcům jako jsou Kondoři o 22 bodů ! Byly to velice příjemné okamžiky utkání. V těchto chvílích jsme zcela dominovali a škoda jen velkého množství dalších nevyužitých příležitostí. Náš náskok mohl být vyšší. Kondoři byli zaskočeni naší efektivitou v obraně, nedařilo se jim střelecky, když zatížili náš koš pouze TH v počtu dvou a v závěru čtvrtiny ještě dvěma koši a jedním TH. Hráli jsme velice dravý, ale pohledný basketbal, který se musel líbit. Poločasové vedení 39:20 bylo z našeho pohledu vedením skvělým. Trenér Pavel Beneš o přestávce burcoval hráče ještě do větší agresivity, do důrazu, do kombinační hry. Bohužel třetí část utkání byla oboustranně více zaměřena na obranu. Oba soupeři se snažili strhnout iniciativu na svou stranu. Mírný střelecký výpadek postihl oba týmy a výsledek 12:7 za čtvrtinu je opravdu málo, ale celkový rozdíl ve skóre se nijak dramaticky nezměnil. O to více bylo urputnosti v obranách. Poslední dějství utkání náš tým zahájil velkou ofenzívou. Za šest minut hry dovolil libereckým pouhé tři body proti našim osmnácti a stav na ukazateli se blížil rozdílu 40 bodů(69:30) !!! Vedení nad takovým skvělým týmem jako jsou liberečtí Kondoři, napovídalo o síle našeho týmu. Sehráli jsme dnes výborné utkání a konečný výsledek vítězství o 33 bodů je jistě zasloužené, ale nemělo by nás unášet někam do basketbalových výšin, jen zůstaňme v klidu na zemi a zopakujme takový výkon co nejvíce v extraligových soutěžních utkáních.
Pár slov trenéra Pavla Beneše : Velmi svižné utkání s řadou krásných kombinací. Výsledek se zrodil z velmi tvrdé a agresivní obrany po celých 40 minut. Dnes jsme hráli s velkým úsilím a srdcem. Měli jsme větší touhu po vítězství. Zápas nám také ukázal i chyby, které musíme odstranit.Začneme hned zítra na tréninku od 19:00 Všichni hráči si zaslouží pochvalu "zatím však jen za dnešní zápas".
Body : Jurjevič 21, Stegbauer 14, Šebek 12(1), Petřivý 8, Matějka 7, Tomášek 7, Pae 5, Vaněk 2, Horák, Nový, Kachel
 
vloženo: 08.09.2011 15:20 / přečteno: 12299x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.