ROK 2011 v BCM

ROK 2011 v BCM

Na konci roku se často bilancuje, co přinesl ten, jehož konec se nezadržitelně blíží. Pojďte, bilancujte s námi.

Kromě A-týmu vysílá Nymburk svá družstva do dalších soutěží od extraligy po krajský přebor. V mužské sekci jsou týmy mužů B, juniorů do 19 let, kadetů do 17 let (dvě družstva A,B), žáků do 15 let, dva týmy startují také v kategorii do 13 let a jedno družstvo, které hraje rovněž soutěž U13, startuje v kategorii mladšího minižactva do 12 let. V kategorii dívek a žen, startují dva týmy žen, jedno družstvo ve společné soutěži juniorek a kadetek a jedno v kategorii starších minižákyň.

Většina chlapeckých družstev je sdružena v Basketbalovém centru mládeže Nymburk (BCM), které funguje už více než rok a půl. „Za toto krátké období se koncepční prací daří naplňovat cíle projektu. Velmi mě těší stoupající zájem mládeže o basketbal ve městě a okolí. Máme kolem padesáti dětí v přípravkách, které vedou zkušení trenéři, v kategorii U 15 jsme konkurence schopni, U 17 vedou suverénně ligu, U 19 jsou černým koněm extraligy. Mohu s klidným svědomím konstatovat, že jsme společnou prací na všech úrovních postavili BCM na pevných základech,“ říká hlavní trenér BCM Michal Franěk a dodává také poděkování: „Děkuji všem trenérům, asistentům, organizačním pracovníkům a v ne poslední řadě vedení klubu, že se právě jejich zásluhou podařil vytvořit silný tým, který vystupuje a jedná jednotně, což je velkou devizou do budoucna.“

 

JUNIOŘI U19 – EXTRALIGA

Vlajková loď BCM Nymburk, která je příjemným překvapením nejvyšší juniorské soutěže u nás – extraligy.  Aktuálně je na druhém místě a na svém kontě má pouze 2 porážky a to od suverénního USK Praha a od pátého týmu BC Vysočina. Pod vedením nekompromisního trenéra Pavla Beneše se jako nováček extraligy juniorů si vede více než dobře. „Za našimi výsledky stojí opravdu tvrdá dřina v tréninku a určitě i trocha štěstí z koncovek dvou utkání. Jsem rád, že se nám podařilo rychle se aklimatizovat v extralize juniorů a že předvádíme celoplošný atraktivní basketbal. Je potřeba klukům poděkovat za to jak první polovinu soutěže zvládli, aniž by sportovní vytížení mělo nějaký špatný vliv na jejich školní povinnosti ba naopak,“ shrnul letošní zápasy aktuální sezony Pavel Beneš.

 

KADETI U17A – LIGA

Kadeti jsou lídrem skupiny B ligy kadetů. Pod vedením trenéra Michala Fraňka zatím prohráli jeden zápas a mohou se honosit jinak nejlepší obranou ve skupině a také nejproduktivnějším útokem. Celkově z obou skupin by Nymburku patřila třetí příčka v obraně a čtvrtá v útoku. „S První polovinou soutěže můžeme být spokojeni. Jako nováčkové máme pouze jednu porážku, kterou jsme paradoxně utrpěli hned v prvním utkání na domácí palubovce a jsme na prvním místě. Věřím, že vybudovaný respekt bude motivujícím prvkem pro hráče k ještě větší tréninkové píli,“ věří trenér Michal Franěk.

 

KADETI U17B – KRAJSKÝ PŘEBOR

V krajském přeboru startují v této kategorii pouze čtyři týmy, a tak si družstva užijí zápasy pouze se třemi soupeři. V nich je naše družstvo naprosto dominantní. Počet nastřílených bodů je více než dvojnásobný oproti obdrženým a kadeti už Benešovu třikrát nadělili stovku. „První polovina soutěže družstva U17B v krajském přeboru potvrdila předpoklady, že tréninkový proces BCM a letní soustředění všech hráčů kategorie U17 dá základ k do první poloviny sezóny i pro hráče, kteří se nevešli do kádru A týmu, kam ale někteří svým přístupem nakukují. Výsledkem je v krajském přeboru 8 výher (dnes už 10 – pozn.red.) bez porážky v první polovině soutěže. Hráčům díky za přístup k tréninkům a zápasům,“ zhodnotil Zdeněk Mareš, trenér.

 
ŽÁCI U15 – LIGA

Žáci se museli do ligy probojovat z kvalifikace a trenér František Tvrz považuje už za úspěch postup do této soutěže. „V lize jsme získali šest vítězství a jen o chloupek nám utekl postup mezi 12 nejlepších v republice. Cením si také toho, že se hráči zlepšili i ve škole. Zlepšili se po individuální činnosti jednotlivce, ale stejně nás čeká ještě hodně práce,“ mapuje rezervy trenér Tvrz.

 
MINIŽÁCI U13 a U12 – KRAJSKÝ PŘEBOR

Tým, který patří věkem mezi družstva mladších minižáků, tedy do 12 let,m startuje ve dvou soutěžích. Jednak ve své kategorii a také o kategorii výš. Zatímco ve své je naprosto dominantní, v soutěži starších minižáků drží statečně na druhém místě. „Přihlášení do dvou týmů v letošní sezóně byl správnou volbou,“ konstatuje za trenérky Eva Hubálková a pokračuje: “Při velkém počtu hráčů si tak všichni okusili herní atmosféru. Kluci se celkově zlepšili, jak v technice s míčem, tak ve hře jeden na jednoho. O tréninku preferujeme hlavně hru tři na tři, aby se každý kluk dotkl míče a dokázal ubránit svého protihráče,“ prozradila Hubálková. „V kategorii mladších minižáků přehráváme stejně starého soupeře výrazným rozdílem. Ve starších minižácích hrají kluci proti o rok až o dva starším soupeřům. Dosažení výher v této kategorii je pro nás velmi příjemným překvapením,“ chválí trenérka.

 

Hodnocení dalších týmů najdete na našich stránkách zítra

 
 
 
 
vloženo: 29.12.2011 05:21 / přečteno: 9312x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.