KRITÉRIEM BYLA RENOMÉ TRENÉRŮ

KRITÉRIEM BYLA RENOMÉ TRENÉRŮ

Jednoho z organizátorů turnaje Crystal Bohemia Cup 2011 Michala Ježdíka jsme po skončení turnaje pořádali o krátký rozhovor.  

Jaké máte pocity z turnaje?

Teď ihned po turnaji velmi dobré. Dokázali jsme ve velmi krátké době zajistit 4 velmi solidní družstva, přičemž jsme v závěru museli s lítostí ještě dva zahraniční účastníky odmítnout a přislíbit jim, že jejich neúčast zohledníme potenciálně v příštím roce. Organizace na základě zpětné vazby od účastníků klapala jako dobře namazané koleso. Trenéři si pochvalovali možnosti trénovat a hrát jedno utkání denně, což na masovějších turnajích není možné. Díky partnerům se podařilo zajistit hodnotné ceny. Co nás potěšilo obzvláště byla vynikající divácká kulisa. Lidé se přišli bavit mládežnickým basketbalem a hráči i trenéři se jim za to odvděčovali vysokým nasazením. 

Podle čeho jste vybírali účastníky?

Jedním ze základních kritérií byla kvalita a renomé trenérů jednotlivých týmů.

Není běžné, aby byli oceněni dobrovolníci, nebo trenéři. Proč tomu tak bylo?

To je velmi jednoduché. Bez dobrovolníků by tento turnaj neměl nikdy takto vysokou organizační úroveň. Smyslem jejich ocenění bylo vzdát těmto osobám hold před hráči a diváky. Trenéři, to je jiná kapitola. Zde bylo smyslem vyzdvihnout jejich kvalitu odvedené práce. Oni byli pro nás zárukou, že jejich hráči se budou za každého stavu snažit o co nejlepší výkon, a to diváci vždy ocení.

Jak jste to mohli vědět o trenérovi maďarské reprezentace?

To je velmi jednoduché, pamatuji si ho, když vedl několikrát proti mým týmům maďarský Paks - vždy se snažil na nás něco vymyslet.

Jaký dojem ve vás ponechala naše reprezentace U17?

Velmi dobrý. Zlepšovali se zápas od zápasu (pro mě by bylo velmi zajímavé utkání proti našemu družstvu ve třetím dni turnaje).Uvnitř týmu je vidět přetrvávající soudružnost, která je podložena zdravým sebevědomím. Družstvo má hodně talentu, dostatečnou výšku, která, ale není limitem pro rychlost provádění jednotlivých činností. Pokud se dokáží vyrovnat s fyzickým kontaktem (dělalo jim to problémy v prvním utkání s naší U19) a najdou jistého ještě jednoho střelce z dlouhé vzdálenosti, mohou být velmi silní i na MS v Litvě. 

 
 
vloženo: 31.12.2011 19:49 / přečteno: 10505x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.