MLÁDEŽNICKÝ MEZINÁRODNÍ TURNAJ

MLÁDEŽNICKÝ MEZINÁRODNÍ TURNAJ

Nymburk bude o prvním lednovém víkendu pořádat druhý ročník mezinárodního turnaje Crystal Bohemia Cup 2013.

Na turnaji pod záštitou starosty města Nymburk Miloše Petery se od pátku 4.ledna do neděle 6.ledna utkají postupně systémem každý s každým reprezentační výběr do 16 let České republiky, reprezentační výběr do 16 let Japonska, USK Future Stars Praha a výběr BCM Nymburk do 18 let.  

„Turnaj je pro celý mládežnický program BCM Nymburk, nejen pro hráče, ideální příležitostí konfrontovat se s těmi nejlepšími. Zároveň chceme divákům a rodičům ukázal mladé basketbalisty na začátku jejich kariéry včetně konfrontace asijského stylu basketbalu s evropským,“ řekl k turnaji Michal Ježdík, který je společně s Michalem Fraňkem zodpovědný za přípravu a organizaci turnaje.  

 

Kdo bude hrát za FS a BCM

Výběry Future Star a BCM Nymburk budou disponovat hráči s rokem narození 1995 a mladšími, což ale znamená, že budou v obou výběrech i hráči o dva roky starší než oba reprezentační výběry. „Je to přání obou reprezentačních trenérů ČR (Petr Czudek – pozn.) a Japonska,“ vysvětlil Ježdík.


Cíle jednotlivých týmů

Každý z týmů sleduje turnajem určité cíle. Japonský výběr bere turnaj jako součást evropského turné. Přípravný kemp rozbalili v Německu a odtud se po Novém roce přesunou do Nymburka. Český tým včera ukončil přípravný turnaj Olympijských nadějí Visegradské čtyřky v Opavě, na kterém startovaly stejně staré výběry Česka, Slovenska, Polska a Maďarska. Future Star Praha bere svou účast jako přípravu na euroligový NIJT kvalifikační turnaj mládeže, který se uskuteční na konci února v Bělehradě. Pro náš tým to bude první příležitost vidět tým v zápasech ve složení podobném tomu pro příští sezonu. Do hry se zapojí rozehrávač David Šubert, který přišel do družstva BCM U19 před Vánoci. Šanci pochopitelně dostanou i hráči ročníku narození 1996/97.

 

K jednotlivým týmům se vyjádřil také Michal Ježdík.

Future Star USK Praha je podle mého názoru nejlepší středoevropský program výchovy mladých basketbalistů. Česká reprezentace je na začátku cesty do skupiny A pro ME. Pro českého diváka je japonský basketbal možná trochu neznámou, ale výběr z Japonska je zárukou kvality pro všechny pořadatele mládežnických turnajů na celém světě. Jsou to výborní atleti, kteří mají zvládnutou techniku v plné rychlosti. Stoprocentní nasazení a ochota podřídit se týmu jsou atributy, o které se opírají a kterými se budou chtít prezentovat. Náš program Basketbalového centra mládeže je teprve ve třetím roce svého života, přesto se můžeme pochlubit například druhým místem v MČR juniorů do 19 let nebo tím, že máme reprezentanty ve většině mládežnických výběrů.

 
Ocenění

Kromě ocenění týmů na prvním až čtvrtém místě budou vyhlášena další umístění

  • All Star Team turnaje
  • MVP turnaje
  • Nejlepší hráč na doskoku
  • Nejlepší střelec turnaje

Všichni ocenění převezmou své ceny během poločasu utkání VTB ligy v neděli proti Novgorodu.

 
Program turnaje
4.ledna
15:00 BCM Nymburk U 18 – ČR U16
17:30 Japonsko U16 – USK Future Stars Praha
5.ledna
16:00 BCM Nymburk U18 – Japonsko U16
18:30 ČR U16 – USK Future Stars Praha
6.ledna
08:00 BCM Nymburk U18 - USK Future Stars Praha
10:15 ČR U16 – Japonsko U16

PARTNEŘI TURNAJE
partneři Crystal CUP 2013
 
vloženo: 30.12.2012 23:27 / přečteno: 10227x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.