ŠKODA ŽE PROHRAJÍ PODRUHÉ

ŠKODA ŽE PROHRAJÍ PODRUHÉ

O nadcházejícím utkání jsme si poslední den v roce 2012 povídali, mnohdy i v silvestrovském duchu, s někdejším kapitánem Ladislavem Sokolovským.

Křídelník Ladislav Sokolovský se po příchodu do Opavy zařadil mezi lídry svého týmu. Ani v jednom ze sedmi zápasů za Opavu nestrávil na palubovce méně minut, než při zápase, kdy v této sezoně za Nymburk odehrál nejvíce času. Opavský průměr je 29 minut, což je po Blažkovi a Šiřinovi nejvíce. Na svém kontě má 98 bodů (14 bodů na zápas – v Opavě 4.místo), doskočil 42 míčů (6 doskoků na zápas – v Opavě 2.místo). Láďa přesně splnil očekávání jak svoje, tak i svého nového zaměstnavatele.  

 Láďa Sokolovský v roce 2003 ve finále NBL
Láďo, co očekáváš od zápasu?

Jedeme do Poděbrad vyhrát. Je mi líto, že kluci budou mít druhou prohru za sebou, protože vím, jak potom bude napjatá atmosféra v klubu. Nedá se nic dělat, my nechceme nikde prohrát.

Je větší výhodou, že trenér zná tebe, anebo že Ty znáš jeho?

Větší výhodou je, že já znám celý tým a ne jen trenéra. Za devět let v Nymburce mám zmapované všechny systémy a určitě je svým spoluhráčům v Opavě odvykládám a upozorním je na všechny silné stránky všech hráčů. A je jasné, že budeme na soupeře skvěle připraveni.     

Jaké jsou tedy nejsilnější stránky Nymburka?

Jak všichni vědí, tak rychlý protiútok, agresivní obrana a velké individuality na jejich straně.

Na koho se těšíš nejvíce?

Určitě se těším na Benďáka, protože jsem mu slíbil, že si na mně udělá dva útočné fauly. Pak se těším na Šutyse, že mu při šestkách nepůjčím balón, aby si na něj nemohl sáhnout, jak to dělá vždycky.

V Opavě je z tebe křídlo. Kdo myslíš, že bude tvůj obránce?

Myslím si, že mě dobře bude bránit Pavel Houška.
Těšíš se na nymburské fanoušky?

Jednoznačně. Dost často mi kluci píšou a já jsem za to rád.

Je pro vás dobře, že se nehraje v Nymburce ale v Poděbradech?

Věřím, že konečně bude na Nymburk i v „domácím“ prostředí vyprodáno. Pravda, trochu tomu napomůže velikost haly. Když o tom mluvíme, musím někomu zavolat, aby mi sehnal lístky pro rodinu a pro známé.

Silvestr slavíš v Nymburce. Pojedeš ještě do Opavy nebo si zápas střihneš bez tréninku?

K tomu ti řeknu, že přijedu s klukama autobusem, abych se s nimi pořádně na zápas připravil. Prvního tedy pojedu na Moravu.

To je ale hrozné cestování…
Je, ale pro výhru uděláme všechno.
Co bude v zápase rozhodujícím prvkem?

Rozhodující bude, kdo bude mít na konci alespoň o bod více. Určitě nesmíme podcenit začátek zápasu. Všechno ukáže první čtvrtina, která v případě výraznějšího náskoku Nymburka může dát utkání jiný ráz, než ten, který bychom chtěli vidět.

Nymburk v posledním zápase poprvé letos v NBL prohrál. Jsi rád, že jsi u toho už nebyl?

Já myslím, že to klukům nijak neublížilo. Děčín teď hraje v dobré formě a v zápase podal dobrý výkon. Když jsem byl v Nymburce a trenér Ginzburg říkal, že soupeři proti nám vždycky hrají na více než sto procent, zdálo se mi to nadsazené. Teď ale zjišťuju, že to tak opravdu je.  Děčín makal na sto padesát.

Na kolik pojedete vy?
Na sto padesát jedna.
A zvládneš to?
To ještě uvidíš!!

Kromě prvního zápasu jsi ve všech ostatních nastoupil v základu.  Jaké to je? Nejsi unavený?

Unavený nejsem. V Opavě je hodně času na regeneraci, vždyť hrajeme jeden zápas za týden. Dokonce si stalo, že jsem měl tři volné dny v jednom týdnu!!  Odešel jsem z Nymburka, abych si mohl ještě více zahrát a minuty, které jsem si plánoval odehrát, se plní více než dobře.  Jsem rád, že si jednak zahraju a také jak mě mezi sebe v Opavě přijali.

Přijali tě jako spasitele nebo jako spoluhráče?

Mně to přijde, že mě přijali jako sponzora.
???

Já v Opavě pořád něco platím do společné pokladničky. Připadá mi, že za měsíc odevzdám desetinu výplaty za nějaké poplatky.

Čeho se poplatky týkají?

Všelijakým prohřešků jeho například vztek na tréninku, kopnutí do balónu, rozhovory, fotky v novinách, zajížďka autobusu. V ceníku máme asi pětadvacet položek.

Stačíš mladším spoluhráčům?

Když máme na tréninku nějaké běhací cvičení, tak jim nestačím (zklamaně)… ale v Nymburce jsem nestačil ani Benďákovi a to mě taky štvalo.

Dává ti hra v základní sestavě najevo, že stále ještě nejsi tak starý?

Já jsem o sobě nikdy neříkal, že jsme starej (trochu nazlobeně). Jasně nějaký věk už mám, ale to tolik nerozhoduje. Důležitější je, co umím v basketu. Je jasné, že mou nejsilnější zbraní nebude rychlost, ale hlava. V poslední době se, řekněme, po výpadku v Nymburce do hry postupně dostávám.

Změnila se tvoje role po odchodu do Opavy?
Změnila. V Nymburce jsem mohl těžit z toho, že jsem měl kolem sebe čtyři výborné a zkušené hráče a byl jsem daleko častěji volný. V Opavě musím více pro své spoluhráče tvořit. Pomalu si na to začínám zvykat, a pokud budu zcela zdravý, určitě to zvládnu.


 
vloženo: 01.01.2013 17:20 / přečteno: 8366x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.