TURNAJ V JAROMĚŘI

TURNAJ V JAROMĚŘI

Také žáci do 15 let, kteří se v letošní sezoně probojovali, pro Nymburk premiérově, až do extraligy své věkové kategorie, strávili jeden den vánočních prázdnin na turnaji. 

Tři dny před koncem roku hráči BCM Nymburk U15 odjeli na jednodenní turnaj do Jaroměře. Velmi dobře obsazený turnaj, pouze z týmu extraligy U15, sliboval vyrovnaná utkání. Dalším pozitivem a určitým záměrem účasti na tomto turnaji bylo poznání soupeřů v nadstavbové části soutěže U15. Bohužel jsme do Jaroměře neodjeli v kompletní sestavě, pro zranění či nemoc chyběl Martin Šiler, Robin Švarc a Vojtěch Vejvar. Turnaj se hrál systémem každý s každým, 4x8 minut.


Baskeťáci Josefov – BCM Nymburk 54:37

První utkání jsme odehráli proti domácímu celku, za který nastoupil i rozehrávač Jan Mráz, sbírající zkušenosti u nás v Nymburce, konkrétně v extralize U17. Soupeře jsme zaskočili rychlou hrou, navzdory brzkému vstávání. Baskeťákům se nedařilo především na útočné polovině, kdy nedali spoustu vyložených situací. Nenechali jsme je v tom samotné a se stejným problémem jsme se potýkali i my. Vyrovnaný zápas vydržel až do poslední čtvrtiny, kdy se domácí rozjeli a my nepřišli s odpovědí. Konečný rozdíl ve skóre, sedmnáct bodů, je pro nás tedy trošku krutý, ale domácí celek se výhru plně zasloužil svou bojovností, kterou nás přehrál především na doskoku.

Body: Mikyska 14, Krumpolec 6, Jeřábek 5, Mareš 4, Tejček, Pýcha, Holoubek a Novák po 2, TH: 21/10, fauly: 16, čtvrtiny: 10:11, 14:11, 11:7, 19:8. 


BCM Nymburk – BA Sparta 50:72

Po dvouzápasové pouze jsme nastoupili k dalšímu utkání. Pražané nás mírně podcenili a my díky tomu získali vedení v utkání. Výpadkem a svými chybami především při zakládání postupného útoku jsme ovšem soupeři dovolili srovnat krok a pustili ho do poločasového vedení o šestnáct bodů. V době, kdy již bylo o výsledku rozhodnuto, dostali velký prostor hráči z širší rotace. Soupeř toho využil k navýšení svého náskoku. My ale zároveň šetřili opory na další utkání, které rozhodovalo o konečném třetím místě.

Body: Mareš 10, Kulich 9, Mikyska 8, Jeřábek a Novák 5, Krumpolec s Pýchou 4, Tejček a Pavlíček po 2, Holoubek 1, TH: 24:12, fauly: 17, čtvrtiny: 16:8, 4:28, 13:18, 17:18.


BCM Nymburk – Levharti Chomutov 69:52

Poslední zápas na turnaji jsme odehráli ihned po skončení utkání se Spartou. Dostatečně rozběhaní jsme na soupeře vlétli a velkou měrou rozhodli o utkání již v první čtvrtině. Získaný náskok jsme poté celý zápas udržovali a ve třetí čtvrtině ho ještě navýšili. Tímto vítězstvím jsme si tam zajistili konečné třetí místo.

Body: Kulich 15, Pýcha 11, Mareš 9, Tejček 8, Jeřábek 7, Krumpolec 6, Novák 5, Mikyska 4, Holoubek a Pavlíček 2, TH: 15/7, fauly: 15, čtvrtiny: 22:8, 15:18, 21:13, 11:13.

 

Turnaj své cíle naprosto splnil. Nikdo z hráčů se nezranil. Všichni kluci nastoupili a podíleli se na cenném úspěchu.  V neposlední řadě jsme poznali své soupeře, se kterými se potkání v bojích o umístění v extralize U15 a můžeme se na ně díky získaným poznatkům lépe připravit. Milým překvapením je zvolení Miloslava Kulicha do All Star pětky turnaje. Touto cestou mu gratulujeme a doufáme, že i nadále na sobě bude tvrdě pracovat a není to jeho poslední individuální ocenění v jeho kariéře.

 
Konečné pořadí turnaje:

  1. Baskeťáci Josefov
  2. BA Sparta Praha
  3. BCM Nymburk
  4. Levharti Chomutov
Jaroměř Turnaj

 
vloženo: 29.12.2013 09:50 / přečteno: 8548x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.