TÝMY BASKETBALOVÉ AKADEMIE

TÝMY BASKETBALOVÉ AKADEMIE

Basketbalová akademie pošle do sezony 2014/15 celkem osm družstev. V každé věkové kategorii od U19 do U11 bude mít BA Nymburk zastoupení.

Nejprestižnější kategorie U19, kde už v mnohých týmech nastupují hráči, kteří mají praktické zkušenosti s Mattoni NBL, se opět v extralize představí i tým Nymburka. V extralize bude startovat počtvrté, přičemž v prvních dvou ročnících se probojoval dvakrát na závěrečný turnaj Final 4 a dvakrát skončil na druhém místě. V minulé sezoně však nepříjemně narazil v play-off na sedmé Brno, které jej o třetí účast ve Final 4 připravilo. Kromě generační obměny se změnil i hlavní trenér. Místo Pavla Beneše bude extraligové juniory trénovat Luboš Růžička a k ruce mu bude jako asistent Jan Hubálek.

Do ligy se podívá také B-tým juniorů, který povede František Tvrz a asistentem Oldou Vokřínkem. V minulé sezoně jejich předchůdci skončili ve skupině A pátí a v prvním kole play-off nestačili na čtvrtý Děčín.

 

Také mezi kadety do 17 let bude mít Nymburk želízko v ohni. V extralize, nově pod vedením Pavla Beneše s asistenty Martinem Milbachem a Jakubem Růžičkou, se budou snažit navázat na nečekaně úspěšný loňský výběr. Ten pod vedením Michala Fraňka sice po základní části skončil sedmý, ale v play-off se dokázal přehoupnout přes druhou Plzeň a kvalifikovat se do závěrečného turnaje Mistrovství ČR. V něm i přes smolná zranění obou rozehrávačů hned v prvním zápase statečně bojoval, ale nakonec skončil na čtvrtém místě. Čtvrté místo v republice se ale počítá!

 

Žáci v kategorii U15, které povede nově Michal Franěk s asistentkami Evou Hubálkovou a Magdou Novou, budou stejně jako vloni hrát ligu. Pokud uspějí v první části a umístí se ve skupině nejhůře na čtvrtém místě, budou startovat v žákovské extralize. Ta je bránou i do závěrečného turnaje Mistroství ČR (Final 8). A právě hráči, kteří budou v nadcházející sezoně tvořit základ družstva, už takovou zkušenost mají. V loňském roce se jako U14 do závěrečného turnaje probojovali a díky dvěma výhrám v rozhodujících zápasech skončili na velice pěkném pátém místě.

 

Podobnou strukturu své soutěže mají také mladší žáci do 14 let. Také oni budou chtít sítem projít minimálně do celostátní extraligy a pak třeba i do závěrečného turnaje. Z trenérského postu se o to bude snažit trenérka Eva Hubálková a asistentkou Magdou Novou.

 

V ostatních kategoriích se dlouhodobé celostátní soutěže nehrají, a tak se budou minižáci od U11 do U13 snažit obsadit první místo a jakožto přeborník kraje si zajistit postup do celostátního turnaje na závěr sezony.

Starší minižáky U13 povede Miroslav Růžička s asistentem Janem Křížkem, mladší minižáky Pavlína Šimáková a Ivanou Habadovou a do své premiérové soutěžní sezony vstoupí také nejmladší minižáci pod vedením Petra Svobody a Anety Pekárkové.

 

Všem týmům přejeme úspěšnou sezonu bez zranění a nemocí, aby se jim povedlo pod křídly Basketbalové akademie Nymburk dosáhnout co nejlepších výsledků. Co je však nejdůležitější? Aby se v průběhu celého roku nevytratila radost ze hry, která dokáže mnohdy překonat i dílčí neúspěchy.     

 
 
vloženo: 10.08.2014 20:35 / přečteno: 9894x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.