HLAVNĚ SE SOKOLY

HLAVNĚ SE SOKOLY

Další víkend plný basketbalu mají za sebou týmy z Basketbalové akademie Nymburk. Ve výčtu soupeřů se hojně vyskytoval Sokol: Vyšehrad, Pražský i Žižkov.

Ve vyrovnané extraligové tabulce patří nymburským juniorům U19 průběžně šesté místo, ale od prvního je dělí jeden bod. V tabulce už není žádný tým bez prohry. První tři družstva mají po jedné, pronásledující trojice po dvou. V obou víkendových zápasech střelecky jednoznačně dominoval Matěj Svoboda (33+21) a s průměrem přes 27 bodů na zápas kraluje pořadí střelců. Akademici v sobotním zápase nestačili na Sokol Pražský (v tabulce nyní čtvrtý), když zápas ztratili až v poslední čtvrtině, kterou prohráli 6:24. V neděli se Sokolem Vyšehrad si vedení udržovali po celý zápas. Po třech čtvrtinách byl rozdíl 28 bodů a opory mohly odpočívat.

 

V lize juniorů U19 se B-týmu, složeného převážně z hráčů U17, nepodařilo vyzrát na další Sokoly, tentokrát ze Žižkova. Domácí si ve druhé čtvrtině převzali vedení a do konce zápasu ho už nepustili, i když naši hráči se v poslední desetiminutovce přiblížili na rozdíl tří bodů. V neděli se povedlo přehrát Lions Jindřichův Hradec, když už Nymburk po první čtvrtině vedl 30:16. Na konci každé následující čtvrtiny sice náskok navýšil, ale pouze nepatrně o bod až čtyři. V tabulce Nymburku patří také šesté místo (3/3).

 

A do třetice se Sokoly bojoval také tým žáků do 15 let. Sobotním zápasem v Praze ukončili první polovinu první části soutěže a v neděli doma hned načali tu druhou. Doufáme, že bude stejně úspěšný jako ta první. Sokol byl papírově druhý nejlepší tým ligy, ale na palubovce to hned od první čtvrtiny nepotvrzoval. Nakonec byla z výborné nymburské hry dvě jasná vítězství a v tabulce to znamená bezpečně druhé místo na suverénním Libercem.

 

Minižáci do 13 let pokračovali ve své krasojízdě i o víkendu. Do dvojzápasu proti Kralupům vstupovali jako tým se stoprocentní bilancí a na nic se na tom nezměnilo ani na jeho konci. Z deseti zápasů, deset výher a k tomu impozantní skóre 910:286. I proti Kralupům byli jednoznačně lepším týmem, když se dařilo především Kábrtovi (32+12 bodů). Věříme, že Filip Kábrt a další nadějní minižáci pomohou o tomto víkendu v týmu U14 v důležitém zápase porazit Kolín.

 

Lvíčata do 11 let po dvou prohrách v minulém kole si spravili chuť dvěma vítězstvími nad Benešovem A, i když se proti vyššímu týmu rozhodně nehrálo lehce. Nakonec z toho byla dvě vítězství a tabulce dělení druhé/třetí místo za bezkonkurenční Sadskou. Jen pro zajímavost Sadská vyhrála v Mladé Boleslavi dva zápasy proti Pastelce impozantním skóre 0:153 a 0:124 (tedy v součtu 0:277!!)

 
Více najdete zde  
 

Ženy B v první lize oba své zápasy těsně prohrály. Nestačily jako na Olomouc, tak na rozhodčími podporované Brno. Ženy C slavily vítězství v Ústí, prohrály však v neděli v Lovosicích.

 
Více najdete zde  .
 
vloženo: 04.11.2014 17:52 / přečteno: 8752x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.