U11 SE PŘEDSTAVUJE

U11 SE PŘEDSTAVUJE

Jak jsme již dříve avizovali, počínaje nedělením zápasem s Krasnojarskem vám začneme představovat naše nejmladší týmy z Basketbalové akademie. Zařínat budeme Lvíčaty U11, tedy mladšími minižáky.

Tým Lvíčat U11 představí slovně trenér Petr Svoboda a jak se naučili za tu dobu hrát basketbal, uvidíte o poločasové přestávce utkání VTB ligy.


Dovolte mi v krátkosti představit tým Lvíčat chlapců BA Nymburk kategorie mladší minižáci. Jsou to už tři roky , kdy udělali své první basketbalové krůčky. Začali jsme v září 2012. 


Sezóna 2012/2013 byla pro tak malé kluky samozřejmě dost obtížnou. Na trénincích se učili pozornosti a soustředění, které jim zpočátku chybělo. Snažili jsme se provádět všechna cvičení soutěživou formou, abychom kluky neodradili.

A protože nás nebylo mnoho (na začátku něco málo přes deset), potřebovali jsme rozšířit naše řady. Navštívili jsme nymburské školy a pozvali další kluky do týmu. Myslím, že se to docela podařilo. Najednou nás bylo okolo dvaadvaceti .

První měsíce byla na řadě nejprve všeobecná příprava, ke které jsme později začali přidávat základní basketbalové dovednosti. Držení míče,driblink, přihrávky tolik potřebné při hře. Dva tréninky týdně byly zatím dostačující. Byli jsme rádi, že kluky basketbal baví a nejen to, ale byly už vidět docela velké pokroky.


Druhou sezónu 2013/2014
byla příprava týmu více zaměřena na basketbal. Kluci lépe zvládali basketbalové činnosti ať to byl driblink v pohybu, zastavení s míčem, pohyb pro přihrávku, držení míče před střelbou atd. prostě všechny základy, které jsou pro každého basketbalistu velmi důležité. Byli jsme při provádění cvičení na kluky přísnější. Chyby jsme okamžitě opravovali, aby si do dalších basketbalových let neodnesli špatné návyky. Ne u každého se to podařilo, přesto kluci už nás přesvědčili, že je basketbal“chytil“.

Byli zase o rok starší, pokyny a celou přípravu brali vážně. Naše tréninky byly náročnější a těžší, protože jsme chtěli zvýšenou náročností získat větší odolnost a kondici na to, co nás čekalo. Stále více jsme se připravovali na třetí sezónu. Podle našich plánů měla být a byla sezonou hrací. Ještě před touto sezonou se k týmu přidali další kluci a dnes je nás dvacet osm.


A pak začala….sezóna 2014/2015

Na naše první vystoupení v soutěži KP nejmladších minižáků jsme se připravili několika přátelskými zápasy….nedopadli jsme zle, dvakrát jsme prohráli a dvakrát vyhráli, to nebylo všechno, získali jsme obrázek naší výkonnosti i výkonnosti soupeřů. Dostali jsme také informaci o našich rezervách( zlepšení přihrávek,kvalita driblinku, jeho technika dále obrana,útok a střelba…) mohli jsme si tak stanovit cíle. Dali jsme si cíl čtvrté, páté místo…

Ze všech týmů  KP minižáků byl náš tým nejmladší. Kluci se tímto handicapem vyrovnali po svém. Jejich nasazení a bojovnost byly základem konečného úspěchu. Z deseti týmů v KP se naši kluci umístili na skvělém druhém místě.

Je výborné mít základnu 28 hráčů, ale aby všichni dostali příležitost ( jsou to ročníky 2005 a 2006 ) hrát, postavili jsme letos do soutěží dva týmy U11 a U12, trénujeme čtyřikrát týdně s tím, že obě kategorie mají vždy dva tréninky. Protože jsou všichni téměř stejný ročník, mohou hrát obě soutěže a to je velká výhoda. Věříme, že z nich vyrostou dobří basketbalisté, kteří rádi budou reprezentovat naše město Nymburk i svůj klub Basketball Nymburk.


 
vloženo: 17.10.2015 13:57 / přečteno: 7154x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.