U19 OPĚT VE FINAL FOUR

U19 OPĚT VE FINAL FOUR

Devatenáctka BA Nymburk si opět zahraje finálový turnaj nejlepších čtyř týmů v zemi. Rozhodla o tom třetí výhra ve čtvrtfinálové sérii se Sokolem pražským a vítězství 3-0 na zápasy.

BA NBK si na domácí palubovku přivezla z Prahy vedení 2-0. Že bývá poslední krok nejtěžší, se potvrdilo i v Nymburce. Od úvodu se strhla ohromná bitva o každý míč či centimetr palubovky. Naše nepropustná obrana, nás držela celou první půli o pár bodů vepředu. Na konci třetí čtvrtiny, jsme se dostali do trháku 17 ti bodů a zdálo se, že cestu na finálový turnaj máme vydlážděnou.


Opak byl pravdou. Sokolové se pod hrozbou vyřazení semkli a ukázali, proč byli tak úspěšní po celý rok. Dokonale dokázali využít našich chyb a utkání necelých pět minut před koncem zdramatizovali na tři body rozdílu.


V tomto okamžiku nebyla naše situace jednoduchá. Všichni kluci však ukázali svoje srdce, charakter, bojovnost a týmovou chemii.  Postupně jsme bodový odstup navyšovali na celkový rozdíl 71:56. Po závěrečném klaksonu propukla obrovská a zasloužená radost z postupu na Final 4.


Ač jsme všechna utkání proti Sokolu vyhráli dvouciferným rozdílem, byla tato série velmi zajímavá, tvrdá a plná vynikajícího juniorského basketbalu. Chtěl bych touto cestou pogratulovat soupeři a jejich trenérům k předvedené hře ve čtvrtfinále, protože za žádného stavu nesložili zbraně a prokázali vysokou kvalitu a soudržnost.

 
vloženo: 11.04.2016 20:14 / přečteno: 7309x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.