SKVĚLÉ STŘÍBRO DEVATENÁCTKY

SKVĚLÉ STŘÍBRO DEVATENÁCTKY

Tým BA Nymburk U19 o posledním víkendu vybojoval velmi cenné stříbro z finálového turnaje Mistrovství ČR. Na pražské Folimance nejdříve v sobotním semifinále překvapil domácího favorita a vyřadil dosud neporažený USK z boje o zlato. V něm sice v neděli podlehl GBA, ale i tak je stříbro velkým úspěchem našeho mládežnického programu.

I přes porážku ve finále jsme na turnaji zanechali dobrou stopu a hráči se určitě nemají za co stydět. Jejich předvedená hra a bojovnost nás dovedla k druhému místu, což by před sezónou jen málokdo očekával i vzhledem k tomu, co se nám během sezóny stalo. Klukům patří velký dík za odvedenou práci. Chtěli bychom ale poděkovat i našim fanouškům ať už z řad rodin nebo mimo ně. Na Folimanku dorazili v hojném počtu a jejich podpora nám dodávala sílu. Také bychom rádi poděkovali pořadatelům za velmi dobře uspořádaný turnaj a za péči, která se nám dostala.


USK Praha U19 - BA Nymburk U19      63:68

První utkání na F4 U19 jsme sehráli s domácím celkem a velkým favoritem na titul. Vždyť USK mělo před MČR bilanci 23:0. Do utkání jsme však velmi dobře vstoupili a využili trochu nervozity domácího celku. Velice se nám dařilo dodržovat předem stanovenou taktiku na obranné polovině, z čehož jsme těžili v útoku. Hráči USK se hodně těžko prosazovali a my se dostali do vedení, které narostlo až na 14 bodů. Domácí se však nevzdali a hnaní domácím publikem dokonce stav vyrovnali. Naši hráči se však nepoložili a opět získali vedení na svou stranu a nakonec dovedli utkání do vítězného konce. Na straně USK bylo patrné zklamání, na té naší obrovská radost ze zaslouženého vítězství a postupu do finále.


Body:  Ivan Marek 14, Kolář Martin 14, Kotásek Eduard 14, Bubeník Adam 12, Dlugoš Theodor 8, Kurka František 6, Bělohradský Tomáš 0, Mráz Jan 0, Novotný Filip 0, Šiler Martin 0, Vitek Mikuláš 0, TH: 21:13, fauly: 23, čtvrtiny: 10:16, 15:18, 20:25, 18:21.


BA Nymburk U19 - GBA U19     53:65

Finálovým soupeřem nám byl další pražský celek a to GBA. Celek složený především ze zahraničních hráčů a s velmi propracovanou a dynamickou hrou. Do tohoto utkání jsme vstupovali s jasnou taktikou na obranné polovině, která se nám dařila. Bohužel jsme měli problém na polovině útočné. I když jsme byli sami tak jako by byl koš zakletý a mi se nemohli trefit. GBA se tak dostala do bodového vedení, které držela po celou dobu utkání. Mohlo se zdát, že utkání skončí velkým bodovým rozdílem v náš neprospěch, ale naši hráči se nevzdali a nechtěli si nechat titul uniknout. Spartu jsme sice dotáhli, ale na více jsme neměli. Soupeř si své vedení takticky pohlídal.


BodyKolář Martin 18, Ivan Marek 10, Kotásek Eduard 8, Bělohradský Tomáš 6, Vitek Mikuláš 4, Dlugoš Theodor 3, Bubeník Adam 2, Kurka František 2, TH: 18:12, fauly: 28, čtvrtiny: 6:15, 13:15, 13:18, 21:17.


Naši hráči také získali několik individuálních ocenění:

 

Nejlepším střelcem MČR U19 se stal Martin Kolář

V All Star pětce se objevil Eduard Kotásek

Nejlepším hráčem našeho družstva byl Martin Kolář

5. místo v doskocích získal Marek Ivan

A jedna asistence na první místo chyběla Theodoru Dlugošovi.
 
vloženo: 26.04.2016 17:55 / přečteno: 8306x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.