PŘÍPRAVKY V DRUŽINÁCH

PŘÍPRAVKY V DRUŽINÁCH

V následujícím školním roce 2016/2017 se již naplno rozjedou basketbalové přípravky ve školních družinách, kde dosud probíhaly v ukázkové formě či proběhly ukázkové hodiny. Stávající družiny budou pokračovat. Všechny přípravky Basketbalové akademie jsou určené pro děti od 6 do 9 let (1., 2. a 3. třída).

Hodiny basketbalu ve školních družinách jsou v rámci Basketbalové akademie Nymburk zařazeny do kategorie přípravek. Týkají se tedy dětí prvních tří ročníků základních škol. Úplně první přípravka ve školní družině vznikla v sezóně 2014/2015 na ZŠ Tyršova v Nymburce a vede ji František Tvrz.


Setkala se s velkým zájmem dětí a rodičů a proto se od té doby úspěšný projekt stále rozšiřuje. V letošní sezoně otevřela v únoru Akademie přípravku v družině na ZŠ R. A. F. v Nymburce, a to v pondělí a ve středu od 13.30 do 14.30. Stejné dny a hodiny budou i v příštím školním roce.


Další přípravku v družině otevřeme v Nymburce příští školní rok, konkrétně na ZŠ Komenského, kam letos již docházeli naši trenéři na hodinu pohybových her ukázat žákům, jak budou vypadat basketbalové kroužky v příštím školním roce. Časy zde zatím nejsou určené.


Velký potenciál vidíme do budoucna i v okolních městech. V Milovicích již také proběhly ukázkové hodiny a přípravky v družinách zde po prázdninách otevřeme v obou zdejších základních školách, tedy na ZŠ TGM a na ZŠ Juventa. I zde ladíme časy, o kterých budeme včas informovat.


A proč přípravky ve školních družinách? Máme zájem, aby děti sportovaly a hráli basketbal. Víme, jak je v dnešní době náročné vozit děti na kroužky a další aktivity, proto jsme se rodičům rozhodli vyjít vstříc a využít družinového času. V této souvislosti chceme také jednotlivým školám poděkovat za jejich vstřícný přístup a moc se těšíme na další spolupráci.


Basketbalová akademie má samozřejmě i vlastní klubové přípravky, které nemají návaznost na školy. Přípravka naší BA v Nymburce bude i příští sezonu vždy v pondělí a ve středu od 15.30 do 17.00 ve sportovní hale BIOS. Funguje i přípravka v Křinci pod vedením Františka Tvrze.


Dále je náš klub spolupořadatelem kroužku basketbalu v Sadské společně se Školním basketbalovým klubem, který vede paní ředitelka Blanka Žánová. I zde budou časy pro příští školní rok upřesněny.


V případě, že mají rodiče starší děti, které mají zájem zkusit basketbal (ročník narození 2006 a starší), je možné kdykoliv dojít na trénink kategorie dle věku:


R. n. 2006 (kategorie U11) – úterý a pátek 16.30 – 18.00, hala BIOS. Trenérky Eva Hubálková, Magda Nová.


R. n. 2005 a 2004 (U12 a U13) – pondělí a středa 17.00 – 18.30 a pátek 15.00 – 16.30, hala BIOS. Trenéři Petr Svoboda, Aneta Pekárková a František Tvrz.

 
vloženo: 02.06.2016 18:20 / přečteno: 8829x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.