JIŘÍ WELSCH A PETR BENDA ZŮSTÁVAJÍ

JIŘÍ WELSCH A PETR BENDA ZŮSTÁVAJÍ

Dva z nejzkušenějších hráčů zůstávají v kádru šampionů z ČEZ Basketball Nymburk. Petr Benda a Jiří Welsch prodloužili smlouvy o další sezonu. Prvně jmenovaný se může těšit na jubilejní desátou sezonu v Nymburce, kapitán Jiří Welsch na svou pátou.

Co sezona, to český titul. Na to je Petr Benda zvyklý ze svého devítiletého působení v Nymburce, kam český reprezentant přišel již v roce 2008. Služebně nejstarší hráč klubu a jeho dřívější kapitán je však stále velkou oporou i v mezinárodních soutěžích a proto se vedení Nymburka rozhodlo nabídnout Petrovi prodloužení kontraktu.


„Ani jsem nepřemýšlel, že bych z Nymburka odešel, pokud by byl z jeho strany zájem na prodloužení smlouvy. V České republice není lepší tým, je velmi uznávaný i v zahraničí a já jsem velmi rád, že v něm můžu pokračovat. Neuvažoval jsem ani o nějakých nabídkách ze zahraničí, protože Nymburk je pro mě v jistém smyslu zahraniční klub. Již několik sezon úspěšně působí v mezinárodních soutěžích, takže jsem zahraniční angažmá vůbec neřešil,“ komentoval nymburský pivot setrvání v klubu.


V něm zůstává i druhý Čech v NBA Jiří Welsch, který od Petra Bendy dva roky nazpět převzal roli kapitána. Oba dva hráči jsou nadále vedle sebe důležitými vůdčími osobnostmi týmu, proto si vedení Nymburka zajistilo jejich služby ještě na jednu sezonu.


„Jejich pozitivní vliv na kabinu je zásadní. Utvářejí týmovou chemii, která byla jedním ze základních prvků poslední úspěšné sezony. Do mladého týmu vnášejí zkušenosti. Nejen v české lize, ale především v zahraničních soutěžích v uplynulé sezoně dokázali, že jsou pro nás i na takové úrovni stále důležitými hráči. Proto jsme s nabídkou na prodloužení smlouvy neváhali a jsme rádi, že ji oba přijali,“ uvedl generální manažer Nymburka Rudolf Šimeček.

 
vloženo: 08.06.2016 09:00 / přečteno: 10181x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.