BASKETBALOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

BASKETBALOVÉ CENTRUM MLÁDEŽE

ČEZ Basketball Nymburk ve spolupráci se Středočeským krajem zahájil 1. 5. 2010 činnost prvního basketbalového centra mládeže ve Středočeském kraji. ČEZ Basketball Nymburk, sedminásobný Mistr České republiky Mattoni NBL, tak deklaruje péči o výchovu mladých basketbalistů ve svém regionu. Nymburský klub a Středočeský kraj tímto projektem nabízejí rodičům a dětem adekvátní alternativu vůči odchodu mladých hráčů ze Středočeského kraje, včetně zahraničí v kritickém středoškolském věku. Projekt je zaměřen na mladé basketbalisty ve věku od 12 do 18 let.

Hlavním cílem projektu Basketbalové centrum mládeže je vybudovat kvalitní základy nového centra mládeže na základě nejnovějších poznatků z Čech a zahraničí a vytvořit přirozené konkurenční prostředí motivující hráče se sportovně zlepšovat a současně studovat. Zároveň chce centrum mladým hráčům v nejstarší věkové kategorii U18 vytvořit podmínky pro postup do nejvyšší mládežnické soutěže. Na výstupu z kategorie U18 pak hráčům nabídnout různé alternativy pro další uplatnění (II. Liga v Nymburce, Mattoni NBL, Mattoni NBL a Eurocup v klubu ČEZ Basketbal Nymburk nebo odchod do zahraničí, včetně možnosti spojení basketbalu se studiem v USA). Posledním, neméně důležitým cílem je založení nových center pro mladší kategorie a pro začínající mladé basketbalisty se snahou hledat pohybové talenty v celém Středočeském kraji.

Basketbalové centrum mládeže v Nymburce nabízí rodičům a dětem konkurenční prostředí pro tréninkový proces, spojení basketbalu a studia na střední škole s různým zaměřením s přihlédnutím k ostatním sociálním aspektům a také mezinárodní kontakt s centry s podobným zaměřením. Tréninkový proces je řízen odborným trenérský týmem, který využívá a bude využívat interní vzdělávání trenérů prostřednictvím aplikace nejnovějších poznatků ze zahraničí. Tým trenérů vede sportovní ředitel Michal Ježdík, reprezentační trenér, trojnásobný mistr ČR s ČEZ Basketbal Nymburk (2004 – 2006), bývalý hráč a reprezentant. Hlavním trenérem centra je bývalý československý reprezentant a vynikající rozehrávač Jiří Růžička. Tým věkové kategorie do 18 let povede bývalý reprezentant a hráč ČEZ Basketbal Nymburk Pavel Beneš, tým věkové kategorie do 16 let povede bývalý trenér Karma Poděbrady Michal Franěk a tým věkové kategorie do 14 let František Tvrz, odborník na trénink dětí a mládeže. Součástí péče o hráče je dlouhodobá spolupráce s expertem v oblasti posilování dětí a mládeže a rozvoje basketbalové rychlosti a komplexní lékařská péče zahrnující spolupráci s fyzioterapeutem a poradenství v oblasti stravování. Basketbalové centrum mládeže zajistí všem hráčům kvalitní sportovní vybavení pro trénink i zápasy a stravování.

 
vloženo: 12.06.2010 07:32 / přečteno: 18087x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.