PŘÍPRAVA BASKETBALOVÉHO CENTRA MLÁDEŽE

PŘÍPRAVA BASKETBALOVÉHO CENTRA MLÁDEŽE

Již třetí týden intenzivně trénují mládežnické týmy U14, U16 a U18 sdružené pod nově vytvořením Basketbalovým centrem mládeže. Po dvou týdnech dvoufázového tréninku v Nymburce nyní U16 a U18 trénují na soustředění v Turnově. V prvním přípravném zápase svěřenci trenéra Pavla Beneše porazili muže Turnova 51:48. "Jupííííí, máme první výhru!," hlásil SMSkou spokojený trenér.    

Družstva sdružená pod BCM budou čtyři: U14, U16 A, U16 B, U18.
Nejmladší tým U14, jehož hlavním trenérem je František Tvrz s asistenty Oldou Vokřínkem a Martinem Milbachem, se připravuje na kvalifikaci o žákovskou ligu. Ta se letos bude v Klatovech 10. až 12.září. Ve skupině, kterou bude Nymburk hrát, je největším favoritem Sokol Pražský, ale ani týmy na druhém místě nejsou bez šance, protože mají šanci postoupit ve druhém kole kvalifikace. "Tým U14 se podařilo v rámci Basketbalového centra podařilo doplnit o hráče z okolí. Trénují s námi po dvou hráčích z Českého Brodu, Čelákovic a Peček," dodal hlavní trenér Jiří Růžička. 
Družstvo U16 disponuje v současné době třiadvaceti hráči a proto bude rozděleno na tým A a B. "Bylo by škoda zavírat dveře před hráči, kteří se sportu chtějí věnovat," vysvětlil Růžička. Družstva budou v tomto roce hrát krajský přebor, přičemž jednoznačným cílem je postup do ligy, což znamená vyhrát krajský přebor a postoupit pak v kvalifikaci na konci této sezony. "Celý rok budeme společně s trenéry pracovat, abychom dali tým dohromady a posunuli ho basketbalově výš," plánuje šéftrenér. Trenérem týmu U16 je Michal Franěk a asistenty Radek Kovač a Boris Kovář a stejně jako tým U18 nyní trénuje na soustředění v Turnově. 
Nejstarší hráči jsou sdruženi v týmu U18, které jako hlavní trenér vede Pavel Beneš a asistenty Petrem Svobodou a Zdeňkem Marešem. Družstvo U18 bude hrát ligu. V současné době je v týmu 18 hráčů, ale po soustředění se bude počet redukovat na 15. Je to velice perspektivní družstvo, protože věkově bude patřit k nejmladším. Vzhledem k tomu, že příští rok se budou měnit kategorie na U15, U17, U19, má tým šanci hrát pospolu 3 sezony. Přesto plány nejsou skromné už nyní. "Našim cílem je postup do extraligy," řekl rezolutně Jiří Růžička. Pětice hráčů bude kromě zápasů své kategorie sbírat zkušenosti mezi muži B ve druhé lize. Jiří Růžička, který je trenérem B-týmu, je tak bude mít ještě pod větší kontrolou. 

 
vloženo: 27.08.2010 10:20 / přečteno: 15022x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.