SYSTÉMY SOUTĚŽÍ DALŠÍCH TÝMŮ

SYSTÉMY SOUTĚŽÍ DALŠÍCH TÝMŮ

Kromě A-týmu mužů zasáhne do mistrovských soutěží dalších 10 družstev - sedm mezi muži a tři mezi ženami. Sedm bude startovat v krajském přeboru, dvě v lize a jeden tým se v sobotu zapojí do kvalifikace o ligu. Kromě kvalifikace vyběhnou na palubovku k prvnímu zápasu ligoví junioři U18 a to na sv.Václava 28.září v zápase proti Hradci Králové. Zbývající soutěže startují o následujících třech víkendech v říjnu. Které týmy se zapojí do mistrovských soutěží a systém jejich zápasů najdete níže.

Muži B – 2.liga

Šestatřicet týmů je rozděleno do tří oblastních skupin. Nymburk je jako vždy ve skupině B. Stejně jako vloni se odehraje základní část v každé skupině dvoukolově systémem každý s každým. Nadstavbová část však bude jiná než vloni. Bude se hrát trochu zvláštním systémem play-off. V prvním kole play-off se proti sobě nastoupí první a čtvrtý tým každé skupiny a druhý proti třetímu v každé skupině. Bude se hrát systémem 1-1-1 a první a poslední zápas se bude hrát u lépe umístěného družstva. Do druhého kola play-off postoupí šest vítězů dvojic z prvního kola a seřadí se podle úspěšnosti v dlouhodobé části. Vytvoří se následující dvojice 1-6, 2-5, 3-4 a v těchto dvojicích se bude hrát systémem 2-2-1 (začíná se na palubovce lépe postaveného týmu). Tři vítězové pak postoupí do I.ligy. Do krajských přeborů sestupují týmy, které se v základních skupinách umístí na posledních třech místech v každé oblastní skupině.

Družstva: TJ AŠ Mladá Boleslav, Sokol Hradec Králové B, Slovan Bohnice, ČEZ Basketball Nymburk B, Sokol Pražský B, B asket Svitavy B, TJ Tesla Pardubice, BK Žďár nad Sázavou, BSK TJ Jičín, BC Vysočina, TJ Sokol, BC Darren Chrudim, Basket Poděbrady

První zápas: 9.10. v Jihlavě (BC vysočina), první domácí: 23.10. proti Jičínu

 
U18 – liga

V základní části je 24 týmů rozděleno do dvou územních skupin a hraje se dvoukolově systémem každý s každým. Prvních šest týmů z každé skupiny postupuje do play-off, 7.tým každé skupiny končí po základní části, 8. až 11. tým si zahraje o dvě místa znamenající záchranu a 12.družstvo sestupuje po základní části.

Play-off se hraje na tři vítězné zápasy. První dva zápasy se hrají na hřišti lépe umístěného družstva po základní části, třetí a eventuální čtvrtý zápas se hraje na hřišti hůře umístěného družstva, eventuální pátý zápas opět na hřišti lépe umístěného družstva. V prvním kole play-off se střetnou týmy na třetím až šestém místě každé skupiny následovně: 3-6 a 4-5. Ve druhém kole startují družstva umístěná na prvním a druhém místě základní části v každé skupině a vítězové 1.kola play-off, kteří se střetnou následovně:

hůře umístěný z 1. kola P-O ve skupině A proti vítězi základní skupiny B

hůře umístěný z 1. kola P-O ve skupině B proti vítězi základní skupiny A

lépe umístěný z 1. kola P-O ve skupině A proti druhému ze skupiny B

lépe umístěný z 1. kola P-O ve skupině B proti druhému ze skupiny A

Vítězové těchto čtyř zápasů druhého kola postupují do kvalifikace o extraligu 2011/12.

Družstva (sk.B): BC Nový Jičín, Proton Zlín, TJ Start Havířov, BCM Nymburk, TJ Sokol Karviná, BK HN Ostrava, TJ Jiskra Kyjov, BC Kolín, SBK Valašské Meziříčí, BK Žďár nad Sázavou, BK Ekotempo Krnov, Sokol Hradec Králové 2.

První zápas: 28.9. doma proti Sokol Hradec Králové

 
U16 A, B – KP (2 družstva)

Do soutěže se přihlásilo jen šest družstev: Nymburk A, Nymburk B, Kutná Hora, Benešov, Kralupy, Brandýs B. O krajském přeborníku rozhodne čtyřkolový systém každý s každým.

První zápas: 2.10. venku "A" v Kralupech, "B" Brandýs, první domácí: 16.10. "A" proti "B"

 
U14 – kvalifikace
Systém soutěže bude znám až po odebrání kvalifikace o ligu
Kvalifikace: 11.9. v Klatovech od 10:00 proti domácím a ve 14:00 proti Sokolu Pražskému
 
Mladší minižáci A,B – KP (2 družstva)

Do soutěže je přihlášených 11 družstev, které byly rozděleny do dvou územních skupin. Skupina A: Kolín, Český Brod, Nymburk A, Nymburk B, Poděbrady, skupina B: Beroun, Mělník, Kladno, Kralupy, Brandýs, Slaný. Základní část se odehraje „polsky“ dvoukolově (tedy dva zápasy se stejným týmem v jednom dni doma a dva zápasy venku). Po základní části se vytvoří tři skupiny, ve kterých se bude bojovat o umístění. Do skupiny o 1.-4.místo postoupí první dvě družstva ze skupina A a B, do skupiny o 5.-8.místo třetí a čtvrtá družstva ze skupin A a B a do skupiny o 9. až 11.místo zbývající družstva skupin A a B. Ve skupinách o umístění se hraje opět „polsky“ se započítáváním vzájemných zápasů ze základní části.

Družstva: Kolín, Český Brod, Nymburk A, Nymburk B, Poděbrady, Beroun, Mělník, Kladno, Kralupy, Brandýs, Slaný.

První zápas: 16.10. derby "A" proti "B"

 
Ženy A,B – KP (2 družstva)

Dvanáct týmů krajského přeboru bude hrát základní část dvoukolově systémem každý s každým. Po odehrání základní části se týmy rozdělí do tří skupin (1-4, 5-8, 9-12) a odehrají opět dvoukolovým systémem každý s každým nadstavbovou část o umístění. Všechny výsledky se započítávají.

Družstva: Slaný, Benešov B, Pečky B, Beroun, Nymburk A, Nymburk B, Mladá Boleslav, Louny, Kralupy B, Poděbrady, Dobřichovice, Brandýs B

První zápas: 16.10. derby "A" proti "B"

 
Mladší dorostenky – KP

Osm družstev sehraje nejprve základní část dvoukolově systémem každý s každým a poté se družstva rozdělí podle umístění do dvou skupin: finálová (1. až 4.místo) a o umístění (5. až 8.místo). V nich se bude hrát opět dvoukolově systémem každý s každým se započítáním všech výsledků ze základní části.

Družstva: Brandýs, Liberec, Nymburk, Kolín, Litoměřice, Arita B, S.Kladno, Slaný
První zápas: 9.10. doma proti Kolínu

(KP = krajský přebor)
 
vloženo: 10.09.2010 01:33 / přečteno: 11524x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.