CHCI BÝT STÁLE SOUČÁSTÍ TÝMU

CHCI BÝT STÁLE SOUČÁSTÍ TÝMU

řekl v krátkém rozhovoru zraněný Petr Benda na otázku, zda bude marodit v Nymburce nebo v Brně. 

Petrovi jsme zavolali v úterý odpoledne, kdy měl za sebou vyšetření magnetickou rezonancí i  vyšetření u dr. Paši v brněnské Úrazové nemocnici. Vzhledem k tomu, že ani jedno vyšetření neprokázalo původně předpokládané přetržení křížových vazů kolena, mohl se rozhovor odehrát v pozitivním duchu. Z  Petrova projevu byla cítit velká úleva (upřímně řečeno, kdo z nymburských fanoušků necítil úlevu!!)

  

Jak jsi prožíval dobu od sobotního večera do pondělního odpoledne, kdy magnetická rezonance ukázala, že by se nemuselo jednat o přetržený křížový vaz?

Hrozný čas (s úlevou). Podle některých indicií to vypadalo na mnohem závažnější zranění, tedy alespoň co se týče délky, kdy nebudu moct hrát. Trochu jsme se s tím už smířil. Prostě, co se stalo, stalo se a vrátit se to nedá.

Byl jsi optimistou?

Jak jsem říkal hned po utkání, raději jsem se připravoval na horší variantu a nebudu zastírat, že jsem byl po resonanci překvapený.

V čem bylo čekání nepříjemné?

Nebudu zastírat, že jsem čekal přetržené kolení vazy, čekal jsem, že to bude špatné a že si letos nezahraju. Na rezonanci jsem šel už s tím, že se potvrdí, co jsem předpokládal. Spíše jsem přemýšlel, jak velkou paseku budu v koleni mít a jestli to bude do konce sezony nebo ne.

Měl jsi po prvním vyšetření velkou radost?

Samozřejmě (s očividnou radostí). Hned jsem opustil myšlenku, že bych chyběl celou sezonu a že to bude jen na pár týdnů.

Stejně jsi nakonec šel ještě k dr.Pašovi na další kontrolu. Měl jsi větší strach, že třeba rezonance neukázala, co měla?

Větší nervozita mě přepadla před vyšetřením, protože na rezonanci jsme šel už s osudem smířený. Teď mi dalo první vyšetření velkou naději.

Prováděl doktor Paša nějaké artroskopické vyšetření?

Ne, nenavrhoval ho ani jeden z lékařů a to mě také docela uklidnilo.

Čtrnáct dní by mělo být koleno v absolutním klidu. Co budeš teď dělat?

Koleno nemusí být v absolutním klidu. Mohu chodit, ale musím si dát pozor na nějaké bočné pohyby.

Jaký je další plán léčení?

Po těch zhruba deseti dnech bych měl začít postupně jezdit na ortopedu a plavat. Do tréninku se budu moct zapojovat tak zhruba za 4 až 6 týdnů. Bude to hodně záležet na individuálních pocitech. Pro mě je důležité, aby bylo všechno v absolutním pořádku.

Co budeš dělat bez basketu?

Ono se to moc nezmění. Po těch prvních deseti dnech budu normálně chodit na tréninky a s fyzioterapeutem budu pracovat na rehabilitaci, budu chodit každý den šlapat na kole, plavat a chodit do posilovny. Chci se neustále držet v kondici, aby návrat nebyl tak krutý.

Budeš pobývat v Nymburce nebo Brně?

V době, kdy nebudou kluci na zahraničním zájezdu, budu v Nymburce. Jednak chci být součástí týmu a také mám v Nymburce všechno co potřebuji – posilovna, bazén, regenerace – na jednom místě. 

Byl jsi ve své kariéře na tak dlouhou dobu mimo hru?

To už je dávno. Hned na začátku své kariéry, když jsem přišel do Brna, jsem byl tři měsíce mimo hru kvůli vazům v kotníku. 
 
vloženo: 03.11.2010 09:21 / přečteno: 11844x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.