PRVNÍ ROZHOVOR

PRVNÍ ROZHOVOR

Přečtěte si první rozhovor nového hráče Vladimira Štimace pro naše webové stránky.   

Ve středu byl Vladimir Štimac ještě na severu Evropy, ale v pátek se už sešel se svým novým týmem na bělehradském letišti. V podvečer absolvoval s týmem první trénink a po večeři se ještě na více než hodinu sešel s trenéry Ginzburgem a Amielem. Vlado má všechny "papíry" vyřízené a teoreticky by mohl nastoupit v sobotním zápase proti Vršaci. Zda se trenér rozhodne jej poslat na palubovku, budeme vědět až v sobotu večer. 

Proč jsi odešel z Ventspilsu?
Když jsem přišel do Ventspilsu, chtěl jsem tým v mém novém působišti pochopitelně posílit. Nakonec se ukázalo, že Ventspils je dostatečně silný tým na to, aby porážel ostatní kluby v Baltické lize. Proto moje služby nepotřebovali a navíc si myslím, že chtěli do hry zapojit více litevských hráčů. Viděl jsem, že o moje služby už není zájem a to není pro hráče nic příjemného. Proto jsem byl i rád, že jsem mohl přestoupit do Nymburka. Nymburk totiž má šanci bojovat o čelní postavení Eurocupu i v Adriatické lize, protože zde patří k těm lepším týmům. 
Byl to jediný důvod, že ses rozhodl jít do Nymburka?
Nebyl. Já jsem o Nymburce slyšel jen samá pozitiva, co se týče organizace, zázemí nebo péče o hráče. Prostě je to opravdu profesionální a dobrý klub. Když jsem dostal nabídku z Nymburka, nebylo o čem přemýšlet a akceptoval jsem jí. Pro mě je to rozhodně krok kupředu. 
Jsi Srb, ale budeš hrát v zahraničním týmu proti svým krajanům v Adriatické lize. Není to trochu divný pocit?
Víš, pro mě to není nijak zvláštní pocit. Myslím, že bych mohl Nymburku pomoci, protože mám jednak zkušenosti se zápasy Adriatické ligy a také znám hodně hráčů budoucích soupeřů. A jak jsem zjistil v Nymburce umí lidé i srbsky a pro mě bude jednodušší se začlenit mezi hráče Nymburka. Já se teď cítím velice dobře a pochopitelně chci všem ukázat, že mým angažováním se klub nemýlil. 
Co očekáváš od svého působení v Nymburce?
Já vím přesně, co můžete očekávat ode mne. Jsem zvyklý hodně tvrdě pracovat, dokážu se plně odevzdat hře, můžete očekávat, že budu tvrdě bojovat o každý doskok, chci být v obraně nekompromisní, chci co nejvíce pomáhat svým spoluhráčům. Co se týče skórování, z toho nemám strach, protože v Nymburce je spousta hráčů, kteří umí velice dobře střílet.     
Víš, jaká bude tvoje role v týmu?
O tom jsme se s trenéry a vedením klubu bavili. Mým hlavním úkolem bude obrana a doskok. 
Za jak dlouho doženeš svou absenci na začátku sezony, kdy jsi s týmem nebyl?
Já věřím, že to nebude dlouho trvat. Byl jsem s týmem jen jeden den a vidím, že mě mezi sebe přijali velice dobře a já se s nimi cítím také velice dobře. Také bych rád poděkoval vedení klubu, že dokázali rychle vyřídit vše potřebné, abych mohl být už dnes se svým novým týmem. Oni mi dali novou šanci, šanci, abych si zahrál ve velice dobrém týmu. 
A jestli mohu ještě něco dodat, tak se už moc těším na fanoušky. Pamatuji si je z loňské sezony, kdy jsem hrál proti Nymburku. Byla tam velice dobrá atmosféra, a proto se na ně moc těším. Škoda, že nebudeme hrát doma už příští kolo Adriatické ligy. 

Slova o plném odevzdání se hře dokazuje video umístěné na youtube zde  
  
 
vloženo: 20.11.2010 00:00 / přečteno: 11955x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.