NENO LETÍ DOMŮ

NENO LETÍ DOMŮ

Ronen Ginzburg se tak trochu neplánovaně podívá na pár dní do rodné země. Před odletem jsme se našeho trenéra zeptali na pár otázek. 


S jakými pocity odlétáte domů?

My se teď nesmíme soustředit na jiné věci než na zápas a musíme se oprostit od všeho, co je kolem nás. Je jasné, že to bude zápas, bude velice sledován médii. Od zítřejšího rána toho bude ve všech médiích opravdu hodně. Je potřeba se na zápas soustředit a od rušivých vlivů se oprostit. Ale zpět k otázce. Samozřejmě, že je vynikající, že se na pár dní podívám domů.

Mohl by být tlak médií trochu naši výhodu, protože se spíše čeká od domácích, že vyhrají?

Na nás skutečně není vyvíjen médii žádný tlak. Jeruzalém není jen otázka médií, ale i fanoušků. Pokud hrají jejich hráči dobře, tak je fanoušci tlačí dopředu. Ale když se jim nedaří a hrají špatně, tlačí na ně ještě více a to by nám mohlo pomoci. 

Podařilo se nám něco během týdenní přípravy změnit?

Pochopitelně jsme pracovali na odstranění těch věcí, které se nám nedařily. Určitě zařadíme i nové prvky. Více než o basketbalových dovednostech, je tento zápas o mentalitě a taktice.

Co myslíte, bude Oded Katash také schopen něco pozměnit?

Pokud chce vyhrát, bude muset něco pozměnit. Především si buďte jistí, že na nás nastoupí s obrovským úsilím a velkou agresivitou.

Ubráněním Solomona jsme udělali první krok pro vítězství. Bude to i v odvetě klíčem k vítězství?

Nebude to klíč, ale jedna z cest. V minulém zápase nepředvedli i jiní hráči Jeruzalému vše, co umí. Například druhý rozehrávač hrál v minulém zápase jen minutu a on je vynikající. Myslím, že nám ještě může hodně ukázat. Tím chci říct, že zápas není jen o jednom hráči, i když je dobrý.

Co tedy bude v zápase rozhodující?

Musíme si hlavně poradit s agresivitou soupeře hlavně na začátku utkání. Domácí toho jsou schopni a dokážou hrát ve vysokém tempu. Musíme eliminovat ztráty a musíme vhodně volit pozice ke střelbě.

Jak vás přijmou místní fanoušci. Jste Izraelec, ale povedete cizí tým proti izraelskému týmu?

Očekávám, že si v naší řeči vyslechneme hodně narážek, jak já, tak Oren i Afik. Ale to není nic divného. I když jsem koučoval izraelský tým a přijelo se do Jeruzaléma, tak to uvítání bylo stejně vřelé (smích).

Takže jsou hodně velcí nacionalisti ve vztahu k městu?

To není o nacionalismu, to je o basketu. Oni prostě pro své hráče ze svého města udělají vše.  Pokud na jednoho trenéra jeden rok nadávají, protože trénuje třeba Haifu a pak když je trenérem Hapoelu, milují ho.

Jak se smíříte s poznámkami v mateřštině?

Jednoduše, nebudu je poslouchat (úsměv). Jak jsem říkal, jsme na to zvyklý už z minulých let. To musíš vypnout a koučovat svůj tým, tím se nemůžeš zabývat.

Jsou vůči hostujícímu trenérovi nepříjemní vždy?

V podstatě ano, ale nejhorší je to tehdy, když se domácímu týmu nedaří. 
 
vloženo: 06.12.2010 10:25 / přečteno: 11635x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.