JSME KOMPLETNÍ

JSME KOMPLETNÍ

Ve čtvrtek odpoledne přiletěl do Prahy poslední hráč, který patří do našeho týmu Mike Lenzly.

Od pondělního posledního utkání Británie na ME v Litvě uplynulo necelých 72 hodin a Mike se už hlásil u generální manažera Šimečka v jeho kanceláři. „Uvítací procedura“ už byla velmi rychlá. Mike už po dvou letech ví, do čeho jde. Většinou s vážnou tváří přijímal informace o nadcházející sezoně. Jen pohled na termínovou listinu, vytištěnou na dvou stránkách, vyloudil na jeho tváři náznaky překvapení. Bylo jasné, že o náročnosti sezony věděl, ale pohled na husté řádkování ho asi překvapil. Mike si dal hlavu do dlaně a lehce povytažené obočí dávalo tušit, že jeho očekávání bylo překonáno.

Mike Lenzly a termínová listina

Po krátkém přivítání s hráči a trenéry se Mike odebral k ubytování. Pobral všechna tři zavazadla, dvě z nich s poznámkou o nadměrné hmotnosti a odjel autem do Poděbrad. Dle plynulosti jeho jízdy bylo vidět, že řízení s řadící pákou stále ještě dobře ovládá.   

 

Jak dlouhá byla tvoje letní dovolená?

Měl jsem v létě jen dva týdny volna (s lehkým úsměvem). Zbytek času jsem trénoval s osobním trenérem, který spolupracuje s reprezentačním výběrem Velké Británie a potom jsem byl v reprezentaci. Tedy v podstatě celé léto jsem pracoval.

Co jsi dělal mezi posledním zápasem mistrovství Evropy a odletem do Nymburka?

Po utkání, které jsme odehráli v pondělí, jsme přespali ve městě, kde jsme odehráli základní skupinu (Panevéžys – pozn.) a druhý den jsme přejeli do Vilniusu. Ve středu jsem letěl přes Dánsko do Londýna a ve čtvrtek ráno jsem už zase cestoval do Nymburka. Dá se říct, že jsem byl od pondělí jen na cestě a proto jsem byl po příletu tak unavený.

Co očekáváš od nadcházející sezony?

Já osobně bych chtěl být co nejvíce užitečný svému týmu a pochopitelně bych se chtěl individuálně zlepšovat v některých činnostech. Myslím, že v týmových cílech se budu shodovat se svými spoluhráči. Chceme se v evropských pohárech i VTB lize dostat co nejdál a v domácích soutěžích opět získat Český pohár a mistrovský titul.

Je pro tebe VTB liga větší výzvou než Adriatická liga?

Upřímně řeknu, že si netroufám srovnávat tyto dvě soutěže, protože v této chvíli nevím, jak přesně silné budou jednotlivé týmy VTB ligy. Je těžké hodnotit, pokud jsme s těmi týmy ještě nehráli. Teprve po soutěži bude vhodný čas na srovnání.

Čeká nás více než 80 utkání. Jak to ovlivní tvůj osobní život?

No, nebudu mít asi žádný volný čas (úsměv)… Nijak o tom nepřemýšlím. Prostě se budu muset přizpůsobit, je to moje práce a já ji chci dělat co nejlépe.

Do Nymburka ses vrátil potřetí. Co bylo pro rozhodování důležité?

V Nymburce dostávám možnost si zahrát dobré soutěže na velmi vysoké úrovni, proti kvalitním hráčům a mohu tu být s výbornými spoluhráči.

V příští sezoně budeme létat do Ruska. Ovlivnila tvoje obavy z cestování nešťastná událost hokejového týmu z Jaroslavlji?

Víš, s tím se nedá nic dělat, to je vyšší moc. Nemůžeš přemýšlet o negativech. Jak jinak bychom se dostali na zápasy? Prostě musíme letět. Pochopitelně jsem stejně jako všichni smutný, že taková událost zasáhla negativně do života mnoha rodin.


Pár fotek z příjezdu Mika najdete zde  

 
 
 
vloženo: 09.09.2011 08:29 / přečteno: 10818x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.