DNES ODLÉTÁME DO SRBSKA

DNES ODLÉTÁME DO SRBSKA

Ve druhém kole poháru Eurocup odlétáme v pondělí do Srbska. Soupeřem nám bude aktuálně druhý tým Adriatické ligy Hemofarm Vršac. Tým, který je v těsném závěsu za Euroligovým Partizánem, Bělehrad prohrál pouze dvakrát. O jediný bod doma právě s Partizánem (73:74) a o dva body opět doma s Krka Novo Mesto (73:75).


Tým je národnostně jednotný, kromě Černohorce Borisova, který však nehraje klíčovou roli v týmu, jsou všichni hráči srbské národnosti. Nejlepším hráčem na doskoku je Božović (6,2 doskoku/zápas), nejlepším střelcem Vukosavljevič (16,2 bodů/zápas), který je také nejužitečnějším hráčem týmu.
Vzhledem k úvodní porážce v Eurocupu od Bilbaa (78:67), bude tým pod větším tlakem. Druhá prohra by totiž mohla znamenat konec postupových nadějí.

 

MULI KATZURIN

S jakým očekáváním odjíždíte do Srbska?
Bude to náš první eurocupový zápas venku. Víme dobře o kvalitách Hemofarmu, je to po Partizanu druhý nejlepší srbský tým. Na domácí půdě jsou velmi silní, v Adriatické lize v poslední době porazili Crvenou Zvezdu nebo třeba Podgoricu, našeho soupeře z minulého týdne. Mají kvalitní soupisku, dobrého trenéra, který si nás pamatuje z loňska (pozn. trenér Karadžič trénoval v loňské sezóně Cervenou Zvezdu). Jako každý zápas, který hrajeme, se budeme prát o vítězství! Víme ale, že to bude těžký zápas. Ostatně jako každý zápas v Eurocupu.
Hemofarm bude mít velkou výhodu domácího prostředí. Budeme mít nějakou výhodu my?
Máme velkou motivaci a skvělého týmového ducha. Všichni jsme na Eurocup hodně čekali a těšili se na něj, chceme se ukázat. Máme ve svém středu hráče, kteří jsou oponenta přitlačit. V našem týmu máme něco, co může Hemofarm překvapit.
Co bude klíčem k našemu vítězství?
Dvě věci. Musíme omezit rychlou hru Vršíce, nesmíme jim dovolit nasadit jejich rychlé tempo, které by mohlo být jejich výhodou. Druhá věc je omezení jejich obranného doskoku a nedovolit jim možnost druhého pokusu ke střele.

 

GORAN JAGODNIK

Jaký bude úterní zápas?
Myslím, že to bude jiný zápas než minulý týden. Hemofarm nehraje tak agresivně jako Podgorica. Samozřejmě, že to bude těžký zápas, ale máme šanci na úspěch. Pokud budeme hrát tak, jak nejlépe umíme, tak můžeme vyhrát.
V Hemofarmu jsi hrál minulou sezónu, klub znáš. Je to pro tebe výhoda?
To nevím, nesmíme zapomenout na to, že Hemofarm provedl na soupisce změny a je to jiný tým, než v loňské sezóně. Je to velmi ambiciózní klub, stejně tak, jako jsme my. Mají na soupisce pár mladých, kteří dostávají dost šancí a klubu to náležitě vrací. Nevím, jaká to je pro mě výhoda, že jsem tam loni působil. Oni mě totiž také znají…
Takže to vlastně může být nevýhoda…
Letos jsem ale v jiné situaci. Znají mě jako hráče, který u nich hrál 30-35 minuta za zápas, letos mám kolem 15ti minut a mám tak jinou roli.
Jak by si zhodnotil naše šance na úspěch?
Šanci máme. Pokud Hemofarm zápas prohraje, může to pro ně díky čtyřčlenné skupině také znamenat konec. Oni hájí svou palubovku. Budou více pod tlakem. Znám lidi z klubu a vím, že tým bude pod velkým tlakem. S nadsázkou můžu říci, že hrají s tím, že pokud nevyjdou ze zápasu jako vítězové, tak se to v klubu pobije.
Hráči mívají proti svému předchozímu působišti specielní motivaci vyhrát. Je to i tvůj případ?
Před zápasem ne, beru každý zápas v klidu prostě tak, že hrajeme proti soupeři, v životě už jsem odehrál velkou spoustu zápasů. Ten pocit klidu se ale v mém případě mění při vkročení na palubovku. Je to totiž dobrý pocit, když můžeš vyhrát nad svým bývalým týmem.

 

JUSTIN GRAY

V prvním eurocupovém zápase si se ukázal v dobrém světle, potvrdíš ho?
Nikdy se nedívám jen na svůj výkon, ale na výkon celého týmu. Jsem jen součástí týmu, individuální statistiky nejsou důležité. Důležitá jsou vítězství. Nebylo by špatné, kdyby se mi zápas vydařil, ale nijak nad tím nepřemýšlím, prostě jenom odevzdám na hřišti to, co můžu a umím.
Co očekáváš od tohoto zápasu?
Trenéři nás na utkání připravili, takže teď to bude na nás. V Srbsku si dáme dva tréninky a potom se vrhneme do zápasu. Popravdě je to můj první zápas venku na takové úrovni, už se těším. Dám do toho všechno.
Myslíš, že je Hemofarm lepší tým než Podgorica?
To nelze říct. V takové soutěži jako je Eurocup a v takové skupině ve které jsme, není lepších nebo horších soupeřů. Všichni jsou dost vyrovnaní, každý může porazit každého.
Když si zmínil naši skupinu, který tým je z ní nejlepší?
Nymburk, bezpochyby. Kdybych nám nevěřil, bylo by to špatné.


 

 
vloženo: 01.12.2008 00:00 / přečteno: 12863x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.