DLOUHÁ A KOMPLIKOVANÁ CESTA ZA MOŘE

DLOUHÁ A KOMPLIKOVANÁ CESTA ZA MOŘE

Druhou cestu za moře na vánoční svátky absolvoval také Blake Schilb. Tentokrát však necestoval sám, společnost mu dělal jeho syn Jadin. Blake odletěl jako čtyřiadvacetiletý a vrátil se jako pětadvacetiletý: "Připadám si, že jsem starý!" okomentovalo naše křídlo svůj věk.


Jak jsi strávil Vánoce?
Bylo to skvělé a velmi příjemné, že jsem mohl být týden doma. Celý týden jsem běhal po návštěvách známých a příbuzných, navštívil jsem je snad úplně všechny! Počasí bylo bláznivé, když jsme vyšli v Chicagu z letadla, myslel jsem, že umrzneme, bylo hodně pod nulou. V průběhu týdne jsem oslavil své pětadvacetiny a připadám si, že jsem starý! (úsměv) Nicméně byl jsem rád, že jsem ten týden mohl být doma. Moje maminka má nový dům, takže jsem ho viděl úplně poprvé.

Kromě premiéry v novém domě tvojí maminky si měl ještě jednu premiéru. První Vánoce svého syna…
Ano, byli to jeho první Vánoce, narodil se v únoru. Poprvé viděl vánoční stromeček a byl z něj u vytržení. Samozřejmě, že tomu v jeho věku nerozumí, ale myslím, že něco pochytil, hlavně když dostal nějaké dárky!

Cesty domů a zpět ale byly trošku komplikovanější…
To ano. Cestou do Států se nám zpozdily nějaké kufry a dokonce se mi i některé ztratily, takže jsem přišel o pár kusů oblečení. Na cestě zpátky nám zase pro změnu v Londýně uletěl spoj do Prahy, protože jsme měli velké zpoždění. Takže jsme na londýnském Heathrow strávili čekáním na další spoj pět hodin. Teď mě napadá ještě další premiéra - já jsem vlastně poprvé cestoval tak dlouhou cestu se svým synem, protože když přijížděl on do Čech, tak přiletěl s mou sestrou a maminkou, já už jsem byl tou dobou pár týdnů v Čechách.

V průběhu týdne si byl jenom v Chicagu nebo jsi i někam cestoval?
Cestoval jsem jenom po Chicagu, ale to stačí, je to velké město. Byl jsem se kouknout na zápase své bývalé univerzity, potkal svého bývalého trenéra a spoluhráče. Bylo fajn je zase všechny vidět.

Dělal si něco spojeného s basketbalem?
Jak jsem říkal, byl jsem se podívat na zápase, potom jsem také byl v posilovně a párkrát na tréninku svého mladšího bráchy. A snažil jsem se doléčit ten kotník, který jsem tady v Čechách nedoléčil, takže z basketbalového tréninku  jsem spíš jenom střílel, nechtěl jsem nijak kotník pokoušet.

Co sis dával o vánočních svátcích dobrého k jídlu?
Bylo toho strašně moc! Jedl jsem skoro pořád a všude! Byl jsem sám překvapený, že váha po týdnu velkého přísunu energie ukázala stejnou hodnotu 92 kilogramů jako před odjezdem. Je ale pravda, že jsem si kolikrát říkal, že budu platit pokutu za přibrání, ale pak to jídlo vždycky zvítězilo (smích)

Je týden na odreagování dostatečný?
Je to příjemné, jsou lidé, kteří ten týdenní luxus ani nemají, takže určitě je to fajn. Jediné na tom je nepříjemné to dlouhé cestování dvakrát během týdne. Přestávka je ale fajn, člověk si odpočine od basketu a každodenní rutiny, protože teď teprve přijde to nejdůležitější v aktuální sezoně.

Jaký si dostal nejlepší dárek?
Moje Vánoce nejsou tolik o dárcích, bylo to o tom, že jsem si mohl odpočinout a hlavně vidět svou rodinu pohromadě a strávit s nimi svůj čas.

A jaký dárek se nejvíce líbil tvému synovi?
Ten dostal tolik dárků, že z nich těžko vybírat ten nejlepší! Zkusím se ho zeptat, ale moc bych nesázel na to, že mi něco řekne, z toho obrovského množství hraček nemůže vybrat jenom jednu!

A které dárky si přivezl do Čech?
Číslo nevím, zkusíme to spočítat. Vláčky, puzzle, knížky… Vlastně to asi počítat nebudeme, pro představu asi bude stačit to, že jsem já musel nějaké svoje věci nechat doma, abychom neměli do letadla moc těžké zavazadlo (smích).  

Tým se po týdnu sešel, jak jste na tom?
Všichni se vrátili odpočatí a teď se soustředíme jenom na basketbal. Víme, že teď bude těžké období, máme před sebou důležité zápasy v Eurocupu a chceme aby vše proběhlo v pořádku. Teď je čas makat.

Makat asi budete dost, během příštích třech týdnů máte pouze jeden den volna…
To sice ano, ale právě jsme měli těch volných dnů sedm v jednom kuse, takže jsme si to vybrali dopředu. Teď přichází práce, odpočatí jsme dost. A já vlastně o trošku víc než ostatní, protože jsem měl kvůli kotníku nějaké úlevy již před Vánocemi. Já si myslím, že pro nás je teď důležité hrát absolutně perfektní basket, je půlka sezóny, jsme sehraní ale zároveň nejsme unavení…

 

Na prvním snímku je Blake s svým synem Jadinem, na druhém dort, který pro něho byl připraven po utkání s Prostějovem.

 
vloženo: 29.12.2008 00:00 / přečteno: 12612x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.