KOUPÍME JIM PRALINKY

KOUPÍME JIM PRALINKY

deklaroval sympatii k týmu Oostende Vojta Hruban při hodnocení výborného zápasu proti Cantú. Své postřehy přidali také Jiří Welsch a Rado Rančík. 

Vojtěch Hruban

Byl to zápas, který se nám po delší době povedl. Hráli jsme uvolněně, drželi jsme se téměř po celý zápas plánu, který jsme si připravili. Utkání se nám ani jednou nevymklo kontrole a neměli jsme ani jednou „náš“ výpadek. Druhý poločas jsme pak měli ve své režii.

Namítl bych, že v úvodu třetí čtvrtiny to tak nebylo…

To je pravda. Vypadalo to jako náběh na naši krizi, ale podařilo se nám jí překonat rychle.

Z čeho vzešlo naše vítězství?

Neměli tolik lehkých střel, na které jsou zvyklí a většinu střelců jsme dokázali udržet pod jejich průměrem. To je pár bodů navíc, které jsou v konečném účtování nejdůležitější.

Zlepšili jsme se oproti minulému utkání s Kazaní v útoku?

Proti Kazani bezesporu. Dokázali jsme dnes vyběhnout do rychlého protiútoku, rozhýbat hru. Když to porovnám s loňským rokem, dávali jsme o deset, patnáct bodů z rychlého protiútoku více než letos.

Byl to náš letošní nejlepší zápas?   

Těžko se porovnává, jestli byl nejlepší (váhavě), tam bych dal asi zápas proti Oostende, ale v top 3 by byl stoprocentně. Dnes jsme dokázali opravdu dobře pokrýt jejich silné stránky.

Říkal jsi, že jsme hráli lehce i přesto, že jsme byli pod velkým tlakem…

Asi nám svědčí zápasy zády ke zdi.

Jak moc budete fandit Oostende, které nám jako jediné může pomoci v postupu?

Koupíme jim belgické pralinky (smích)… Věřím, že Artland porazíme a že se k nám obrátí zase jednou štěstí čelem a ne zády.


Rado Rančík

Dnešní zápas nám vyhrála obrana. Hráli jsme koncentrovaně, hodně jsme si pomáhali. Mně se se tolik nedařilo, a proto jsme rád, že dnes zahráli super zápas Rašo (Mahalbašič), Dylan (Page) a Tre (Simmons).

Na rozdíl od minulého zápasu s Kazaní i Le Mans nám vyšel začátek. Je to recept na úspěch?

V každém utkání je důležitý začátek. Je potřeba si uvědomit, že basketbal se hraje na 40 minut a pokud budeme hrát naši hru po celou dobu dobře, máme velkou šanci na to, abychom vyhráli každý zápas.

Na začátku druhého poločasu se Cantú díky trojkám dotáhlo, ale my jsme je dokázali brzy zastavit. Byl to úsek, kdy se lámal chleba?

Basketbal je velice často o vlnách. Je ale důležité, aby výkyvy mezi tím, kdy jsme nahoře a kdy jsme dole, byly co nejmenší. Je pravdou, že v dnešním zápase to byl jeden z klíčových úseků. Je však důležité, abychom neměli jen jeden zastavený útok, ale abychom dokázali zastavit několik útoků za sebou a na druhé straně útoky proměňovali. A to byl dnešní případ.

Bylo to o kvalitě obrany v této části zápasu?

My se snažíme hrát vždy agresivní obranu, ale je pravda, že v tomto úseku jsme do toho dupli ještě více. To je typ basketbalu, který se musíme snažit duplikovat nejen po určitou fázi zápasu, ale po celé utkání.

Jak moc teď bude doufat v pomoc Oostende?

O tom nepřemýšlím, je to stále i na nás. Předně musíme vyhrát na Artlandu a pak teprve můžeme přemýšlet o matematice postupu a o tom, zda Oostende porazí Le Mans.

Kdybychom podali takový výkon před týdnem, nemuseli jsme vůbec počítat…

Zbytečné hovořit o minulosti. Co se stalo, to se stalo. My jdeme dál, máme před sebou další zápasy a uvidíme, co bude na konci, jestli karty padnou v náš prospěch nebo ne.

Je vůbec Cantú nejlepším týmem ve skupině?

Možná není, ale výsledky hovoří jasně. V tabulce je to nejlepší tým naší skupiny.

 
Jiří Welsch

V dnešním zápase byl útok dobrý, obrana měla občas slabší místa. Cantú má hodně dobrých hráčů, kteří jsou všestranní – umí najíždět, hrát pick and roll, umí střílet z dálky. Myslím, že jsme udělali dobrou práci.

Kdy se zápas lámal v naše vítězství?

V závěru třetí čtvrtiny po Dylanových dvou trojkách po identických akcích, které jsme zahráli. Hráli jsme „parohy“, Dylan udělal „pop“ a vystřelil. (překlad do češtiny hledejte níže). Dvakrát jsem mu nahrál, on to dvakrát zvedl a dvakrát dal. V tomhle úseku jsme odskočili ze šesti na dvanáct a dostali jsme zápas pod svou kontrolu.

Byl jsi unavený?
Překonal jsem pár osobních krizí, ale v zápasu o všechno na to nemůžeš brát ohled. Musím ale říct, že asi nejvíce mě unavil výběh za přihrávkou Rašida ve druhé čtvrtině, kdy jsem se zastavil až u zadního mantinelu. Cesta zpátky na hřiště se mi zdála nekonečně dlouhá (úsměv).

Neběžel jsi dozadu proto, aby sis prohlédl zblízka roztleskávačky, mezi kterými jsi probíhal?

Ani nevím, jak jsem se tam dostal. Viděl jsem míč, jak na mě letí z hloubi obranné poloviny, zavřel jsem oči, vysprintoval jsem a najednou jsem skoro venku z haly (smích) … takže jsme si jich, bohužel, ani moc nevšiml.  

Myslíš, že to byl nás nejlepší výkon v sezoně?

Hráli jsme proti nejlepšímu týmu ve skupině, vyhráli jsme nakonec přesvědčivě … takže asi ano.


Překlad věty: Hráli jsme „parohy“, Dylan udělal „pop“:  Hráli jsme akci, při které začíná hráč s míčem (v tomto případě Jirka) na středu a dva pivoti jsou dál od koše nalevo a napravo zhruba na úrovni šestky, Dylan se potom uvolnil po cloně na hráče s míčem ke střelbě z tříbodového prostoru (Dylan mohl ještě rollovat směrem ke koši - což je druhá varianta pro pohyb clonícího podkošového hráče při akci pick & roll)

 
vloženo: 12.12.2013 10:47 / aktualizováno: 12.12.2013 16:30 / přečteno: 8080x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.