TRE: TĚŠÍM SE NA KEMPOVÁNÍ

TRE: TĚŠÍM SE NA KEMPOVÁNÍ

Chester Tre Simmons patřil především střelecky podle očekávání k hlavním oporám Nymburka v uplynulé sezoně. Jeho návrat po roce stráveném v Rusku ale byl o dost komplikovanější, než si sám představoval.

Tre, jakou jsi měl sezonu?

Byla OK, i když trochu moc nahoru dolů na můj vkus. Dopředu jsem věděl, že to nebudu mít jednoduché, vrátit se do Nymburka, zvlášť když přišel nový kouč. Když to vezmu celkově, tak v Eurocupu jsme odvedli dobrou práci. Skvělé to bylo v české lize, kde jsme tvořili historii tím, že jsme neprohráli jediný zápas. VTB liga je těžká soutěž. Ztratili jsme v ní hodně zápasů malým rozdílem. Stačilo opravdu málo a udělali bychom play off a tím by byla sezona skvělá. Příští rok to bude lepší jak pro tým, tak i pro mě osobně.


Rozjížděl si se v této sezoně pomaleji. Čím to bylo?

Přišel jsem do Nymburka zraněný. Nemohl jsem hrát a trénovat jak jsem chtěl. Musím se z toho poučit a nadcházející léto na sobě hodně pracovat, abych byl příští rok lepší, ale zdravý.


Po roce stráveném v Rusku ses vrátil znovu do Nymburka. Byla s tím spojena i velká očekávání, protože jsi tu předtím ve dvou sezonách zanechal velký dojem. Jaký to byl návrat?

Určitě jsem se toho nebál, nebo necítil tlak. Máme tu skvělé fanoušky i týmový management. Oni věděli, co umím a já jsem to věděl také. Takže jsem očekávání vůči mně neřešil. Naopak mě to motivovalo.


O to muselo být těžší potýkat se hned zkraje sezony se zraněním paty…

Když jsem přicházel, netušil jsem, jak vážné to zranění bude. Bylo to nepříjemné, pořád se to nelepšilo, i když doktoři tady dělali, co mohli. Hodně mi pomohlo, že jsem jel na Vánoce domů. Odpočinul jsem si a výrazně se to zlepšilo. Do té doby jsem neměl žádné vážnější zranění.


Kdy ses začal cítit konečně dobře?

Přesně si to nepamatuju, ale pamatuju si, jak jsem byl šťastný (smích). Ale jo, vzpomenu si. Bylo to zhruba týden po Vánocích, když jsem si uvědomil, že už je to definitivně pryč.


Vraťme se ještě k VTB lize. S touto soutěží máš velké zkušenosti, protože jsi v ní odehrál už tři sezony za dva různé týmy. Co chybělo Nymburku k tomu, aby postoupil do play off?

Ve skupině jsme měli několik týmů, které hráli opravdu skvěle. Proti těm to prostě nešlo, i když nám několikrát chyběl jen kousek štěstí, abychom je porazili. Myslím, že letos to pro tento tým byla velká zkušenost, která se příští rok zúročí. Budeme hrát lépe, budeme více konkurenceschopní.


Co bude nezbytné, aby se to opravdu podařilo?

Hráči budou muset přispívat do týmu lepšími výkony. V některých zápasech, především s týmy, které nebyly lepší než my, jsme opravdu nehráli dobře jako jednotlivci a tím trpěl celý tým. Zkrátka budeme muset být dobří natolik, abychom konečně postoupili.


Jaký byl tvůj nejlepší zápas v této sezoně?

Řeknu jeden z každé soutěže. Ve VTB lize to byl zápas se Zhořelcem venku. Bohužel můj výkon k výhře nepomohl. V Eurocupu asi doma s Cantú. A v Mattoni NBL asi zápas, kterým jsme vyhráli titul


Jaké máš plány na léto?

Ještě přesně nevím, zatím to teprve tvořím. Určitě se budu připravovat na novou sezonu, hodně trénovat. Také ale chci trávit čas s rodinou. Vezmu dceru na nějaký výlet. Možná do Las Vegas a také do velkých přírodních parků v Idahu, kde si zakempujeme.


A jak se těšíš na svůj Oldsmobile Convertible 1968?Zrovna ho zkouším prodat. Mám už nějak moc aut, takže už ho nepotřebuji. A taky už mě tolik nebaví, jako dřív (smích).

 
vloženo: 06.06.2014 19:39 / přečteno: 8306x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.