ZÁPASOVÉ EMOCE

ZÁPASOVÉ EMOCE

V Eurocupu hrál Nymburk zatím 92 zápasů a sedm z nich potřebovalo pro rozhodnutí nastavený čas. Kromě zápasu proti Virtus Roma stačilo pět minut, aby byl znám vítěz, tuto středu měla prodloužená tři dějství.

Už dvě prodloužení jsou raritou, kupříkladu v nejvyšší české soutěži se dvojitých prodloužení hrálo jako šafránu. Od sezony 2000/01 to bylo pouze 13 zápasů a ve dvou z nich byl „namočený“ i Nymburk. Jednou to bylo 17.října 2009 v zápase s Kolínem a podruhé v době nedávné proti Prostějovu 26.října 2014. V české lize (od roku 2000) se ještě ani jednou tři prodloužení nehrála.  
 

Každý nastavený čas, zvlášť v zápasech, kdy jde o hodně, je přehlídkou emocí na hřišti, v hledišti a hlavně na střídačce. Vratislav Šístek, vedoucí týmu, patří k těm, kteří emoce neskrývají. „Myslel jsem si, že už nejsem takový nadšenec a cholerik, ale jak asi všichni viděli, ještě to v tomhle věku jde,“ smál se Šístek na úvod krátkého rozhovoru.  

 

Jak jste prožíval středeční utkání?

Zápas mě hodně dostal. Bylo to podobné, jako při prvním zápase v lize, který jsme vyhráli. Ovšem ve středu to bylo umocněno nutností vyhrát.

 

Které emoce vás více rozpalovaly – kladné, když se něco povedlo, nebo záporné?

Ve středu mě dostávaly jednak ztráty a pak když jsme dali šestku a byli jsme zase o nějaký bod vpředu. Kladné emoce jsem prožíval s úsměvem na tváři a záporné jsem se v sobě snažil dusit, aby z toho nebyla třeba technická chyba.

 

Jak vás iritovaly neproměněné trestné hody?

U toho jsem umíral a přitom jsou to vesměs dobří exekutoři. Ještě že měl Pavel (Houška) tak pevné nervy.

 

Vzhledem k tomu, že ČT vysílala záznam večer po utkání, podíval jste se ještě jednou?

Ano, viděl jsem ho znovu, ale to už jsem byl v posteli a o hodně klidnější. Konečně jsem se dozvěděl, jak to vlastně probíhalo (smích).

 

Gradovaly emoce s počtem prodloužení?

Spíše to gradovalo s každou poslední minutou každého prodloužení. Pořád jsem věřil, ale ve třetím prodloužení jsem na chvíli černým myšlenkám podlehl. Přeci jen v prvních dvou nastavených časech jsme vedli my, ale ve třetím byl vpředu soupeř. Když dal Houši trojku, byl jsem v tom až po uši.

 
únava

Na konci měli američtí klíčoví hráči zdravotní problémy. Bál jste se, aby dohráli nebo dokonce, že by měli hrát ještě další overtime?

Trochu je znám a vím, že by zatnuli zuby. Jestli by byli schopni v dalším prodloužení hrát celých pět, minut si nejsem jistý. Ale my jsme měli na střídačce hráče, kteří by ještě mohli nastoupit na rozdíl od soupeře. Proto jsem neměl takové obavy.

 

Vnímal jste během prodloužení diváky?

Návštěvnost, i přes konkurenci domácího zápasu ženské Euroligy na USK, nebyla špatná a v prodloužení udělali fantastickou atmosféru. Myslím, že se jim to muselo líbit a věřím, že budou chodit i nadále.  

 Fanoušci

Budou chodit na hlavně na adrenalin prodloužení?

Kdybychom vyhrávali, já to klidně beru. Já ten stres vydržím. 


Rekord Eurocupu je pět prodloužení, bral byste třeba hned v následujícím ještě o jedno delší zápas?

Když mi někdo zaručí, že vyhrajeme ve Španělsku v šestém prodloužení, tak to beru. Letadlo nám letí až druhý den… myslím ale, že hráči asi chtít nebudou (úsměv).

 
Burns

Díky velkému množství minut, které jsme museli odehrát, se asi dost hodil návrat Burnse do sestavy…

Měl jsem trochu obavy, jak se s tím po dvou měsících popere. Sledoval jsem ho na tréninku a nezdálo se mi, že by na tom byl výborně po stránce fyzické ani psychické. Ale trochu jsem se mýlil, je to velký bojovník. Jeho doskoky nám hodně pomohly a také dal jeden z nejdůležitějších košů. Prostě byl to náš žolík. 

 
vloženo: 07.11.2014 15:24 / přečteno: 8496x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.