TEĎ JSEM TADY A TAK TO JE

TEĎ JSEM TADY A TAK TO JE

Nikterak složitě o nové nabídce nepřemýšlel. Marko Jagodič-Kuridža se ze dne na den rozhodl, že Nymburku řekne své ano. Narychlo opustil Cibonu Záhřeb a v neděli už bude na soupisce v soutěži, kterou si okusí poprvé v kariéře. „Kvůli VTB lize jsem sem šel,“ řekl Marko před zápasem s Nižným Novgorodem.

V Ciboně jste měl velmi slušnou sezonu. Proč jste se rozhodl přijmout nabídku Nymburka a změnit tým?

Lidé se mě ptají na to samé. Někdo si myslí, že pokud bych pokračoval v Ciboně ve stejných výkonech, bylo by pro mě lehčí přestoupit v létě. V daný moment jsem se ale rozhodl pro Nymburk, když tu byla ta možnost. Hraje lepší soutěž, tak jsem se rozhodl to zkusit a udělat to nejlepší, abych mu pomohl dosáhnout jeho cílů. Prostě jsem do toho šel a tak to je.


Jak dlouho jste nabídku zvažoval?

Rozhodl jsem se rychle. Bylo to, ber, nebo nech být a bude to také OK. Vzal jsem si den, promluvil si se svým agentem, s rodinou, kamarády. Všichni mi řekli, že pokud si myslím, že mám jít, tak ať jdu. Tak jsem šel.


Poprvé budete hrát v cizím prostředí. Dosud jste působil jen v zemích bývalé Jugoslávie. Jak těžký krok to pro vás bude?

Zatím nevím, co mám čekat. Hrál jsem jenom v Srbsku, v Bosně a v Chorvatsku, kde všichni mluví stejným jazykem. Teď s vámi poprvé mluvím anglicky a vím, že tak se tu teď budu dorozumívat. Předtím jsem mluvil anglicky jen s několika málo spoluhráči cizinci a to není mnoho. Věřím, že když budu dělat věci naplno, jak jsem zvyklý, všichni mi tu pomůžou stát se součástí týmu. Vím, že je tu kolektiv, který je pohromadě již nějaký čas a že já do něj přicházím jako někdo nový. Zatím tu nikoho neznám, ale doufám, že se poznáme a vzájemně si pomůžeme.


Na co se tu nejvíce těšíte?

V první řadě na nové zkušenosti. Jsem poprvé někde jako cizinec. Dále na zápasy na tak vysoké evropské úrovni. Když jsem šel do Cibony, udělal jsem krok nahoru a teď jsem ve stejné pozici. Po třech a půl letech v Chorvatsku jsem pocítil, že jsem tam odvedl maximum. Fanoušci i lidé v klubu mě měli rádi, protože jsem vždycky hrál s maximálním nasazením. Někdy jsem dal čtyři body, někdy deset, někdy dvacet, ale všichni věděli, že jsem nic nevypustil. Teď si musím svou pozici budovat úplně od nuly. Je to výzva.


I po přestupu si zahrajete FIBA Europe Cupe, akorát za jiný tým. Cibona i Nymburk postoupily ze základní skupiny. Může to být vaše výhoda, že soutěž dobře znáte a prosadil jste se v ní?

FIBA Europe Cup je na nižší úrovni než VTB liga, ale je to také kvalitní soutěž, což si myslím poznal i Nymburk. V Ciboně jsem v ní dostával kolem 30 minut a kouč na mě spoléhal, co se bodů týče. Teď jsem ale v jiné pozici. Nejdřív musím pracovat pro tým. Každý bod bude fajn, ale chci hlavně vyhrávat.


V Nymburce nejste poprvé. Před třemi a půl lety jste tu byl tři dny na try-outu a pak jste nakonec skončil v Ciboně. Je to pro vás v něčem aspoň trochu výhoda, že už znáte prostředí?

Trochu ano. Také jsem dal na reference. Vlado Ilievski mi řekl o Nymburku jen to nejlepší. Řekl: „Jestli chceš, tak tam jdi.“ Vlastně po rozhovoru s ním jsem se definitivně rozhodl. Vlado mi pomohl nejvíc.


Jak se těšíte nebo netěšíte na tu velkou porci cestování, kterou Nymburk během sezony absolvuje?

To bude pro mě také něco nového. Budu jen dělat to samé co ostatní hráči a následovat je. Oni mají zkušenosti. Nevím, co mám čekat. Chci tvrdě trénovat i hrát a po sezoně uvidím, co se mi tu povedlo a co ne. Doufám, že toho druhého bude co nejméně.

 
vloženo: 00.00.0000 00:00 / přečteno: 7130x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.