MULI HODNOTÍ

MULI HODNOTÍ

Před prvním utkáním play-off jsme se zeptali trenéra Katzurina na průběh letošní základní části Mattoni NBL.


Mohl byste srovnat ligu s předešlým rokem, podíváte-li se na uplynulých 44 ligových kol?
Největší změna byla v tom, že je letos lichý počet týmů a tak vždycky někdo „stál“. Oproti loňsku bylo ke konci základní části stále o co bojovat. Z tohoto pohledu to určitě bylo zajímavější. Nejsem si ale vůbec jistý, že to znamená zlepšení úrovně ligy…

A pro nás je snazší vyhrávat než v loňské sezóně?
My jsme v trochu zvláštní situaci. Pokud vyhrajeme o 40, všichni říkají, že jsme prostě hráli s mnohem horším týmem a že prohrát s námi není měřítko. Pak ale vyhrajeme o „pouhých“ 10-15 bodů a všichni přemýšlí, proč hrajeme „tak špatně“. Každý tým, proti kterému nastoupíme má proti nám supermotivaci, v tom to máme rok od roku trochu těžší.

Jste nespokojený s tou jednou letošní porážkou v základní části? Nevypadalo by lépe 40-0?
Víte, sezóna je dlouhá, je to dost zápasů a může se to stát, je to přirozené. Děčínu jsme to tenkrát usnadnili, měli jsme dlouhou vánoční přestávku a nenastoupili jsme na hřiště tak, jak jsme zvyklí. Nicméně já jsem ale s výsledkem 39-1 spokojen a ta prohra mě tolik netrápí, byl to jediný prostor, kdy dát hráčům delší čas na odpočinek a holt to bylo vykoupeno porážkou.

Podíváte-li se na 10 našich ligových konkurentů, kdo je tím nejpozitivnějším překvapením?
Řekl bych, že Opava. Mladí hráči, atleti, hrají bez cizinců, dostali se do play off, jsou na sedmém místě… Jejich tým a trenér Klapetek mají mou poklonu. Celý jejich tým se neustále v průběhu sezóny zlepšoval, vrátili se do ligy po několika letech a prostě makali tak, aby to nebyl jenom boj o záchranu v lize.

A co „nejméně pozitivní“ překvapení?
Neuspokojivý výsledek v porovnání s tím, kolik do sezóny investovali, to jsou Pardubice. Také Poděbrady asi čekaly více a nechtěly skončit na posledním místě.

Jaký zápas základní části byste z našeho pohledu hodnotil jako nejlepší?
Měli jsme jich více, těch opravdu dobrých. Nechci jít zpátky zápas po zápasu. Všeobecně jsou to ale ty zápasy, které jsme vyhrály proti těm silnějším celkům ligy, protože vyhrát s týmem z chvostu tabulky o 40 bodů není zas až takovým měřítkem kvality…

A co ten nejhorší?
Tak to byl ten zmiňovaný zápas, který jsme prohráli v Děčíně.

Tedy pouze jeden?
Tak jako těch dobrých je více, i těch horších bylo několik. Z poslední doby jsem třeba nebyl spokojen s posledním zápasem základní části doma proti Prostějovu. Jak jsem ale zmiňoval, v té porci zápasů základní části prostě a jednoduše hrajete zápasy hodně dobré, průměrné i ty horší. To je prostě normální stav.

Je z našeho týmu, kdo v základní části udělal oproti začátku ligy největší progres?
Celý tým a každý hráč do jednoho zaslouží pochvalu, protože absolutně všichni z nich udělali za ty měsíce pokrok a všichni se oproti začátku sezóny zlepšili.

Kdo bude hrát letos finále ligy?
Především náš tým musí udělat vše pro to, aby to byl on. Jsem zodpovědný za Nymburk a proto mohu mluvit jen a jen za nás a ne za nikoho jiného. Předpokládám ale, že protivníkem nám by chtěl být Nový Jičín, který svou obrovskou kvalitu ukázal v průběhu sezóny. Play off je ovšem jiná soutěž a nikdo nemá nic jisté, ani my. Jak jsem ale řekl, jsem zodpovědný za nás a za nás tedy mohu prohlásit, že pro finále uděláme vše.

 
vloženo: 22.04.2009 00:00 / přečteno: 13001x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.