CENNÝ SKALP LOŇSKÉHO VÍTĚZE TURNAJE

CENNÝ SKALP LOŇSKÉHO VÍTĚZE TURNAJE

se povedl týmu USK na turnaji v Itálii.  Po těsné porážce se španělským Realem Madrid čekal na USK Praha další velký soupeř, vítěz loňského ročníku tohoto turnaje a historicky jeden z nejslavnějších klubů Chorvatska - KK Split.


Body USK: Hartman 24, Balvín 17, Morávek 13, Mareš 13, Petrák 4, Volmut 4, Feštr 2, Truhlář 2, Fait 2
Užitečnost USK: Hartman 27, Morávek 19, Balvín 16, Mareš 13, Feštr 6, Petrák 5, Volmut 4, Truhlář 2, Fait 2

 

Základní sestava se nuceně obměnila z důvodu zranění Michala Šotnara v závěrečných minutách úterního utkání. V základní sestavě ho vystřídal Michal Mareš. Stejně jako v prvním utkání šli naši hráči ihned do vedení a po šesti minutách hry vedli 4:10. Na rozdíl od předešlého utkání ale své vedení dokázali stále udržovat a získali první čtvrtinu ve svůj prospěch 12:17. Chorvatský soupeř již v průběhu první čtvrtiny přešel do zónové obrany a tu trestal USK často po doskoku úspěšně zakončenými druhými střelami a udržoval si stále nadějné vedení. Tradiční problém s velkým množstvím ztrát neopouštěl tým ani v tomto utkání a po úvodní desetiminutovce jich měl na svém kontě již devět.
Na rozdíl od úvodního střetnutí ale naši hráči mnohem lépe vypořádali s obranným tlakem, který však nebyl na úrovni Realu Madrid, lépe stříleli a také trestné hody proměňovali s výrazně větší přesností. Prapor USK dnes držel Jan Hartman, který z deseti trestných hodů neminul ani jeden a při svých průnicích do koše byl často faulován. V dnešním utkání zaznamenal celkem 24 bodů a také díky němu vedl USK Praha po prvním poločase třináctibodovým rozdílem 21:34.
Navíc třetí čtvrtina našemu týmu vyšla a postupně si vytvářel větší náskok a vítězství se zdálo být nadosah. USK dokázal v těchto chvílích vystupňovat svůj tlak na obranné polovině a i nad takovým soupeřem získával převahu. Velkou rotací hráčů se stále náš tým snažil udržet agresivní tempo hry a za to byl USK odměněn narůstajícím vedením. V závěrečných minutách měli naši junioři výrazné vedení a o prvním a zároveň velmi cenném vítězství na tomto turnaji začínalo být jasno.
Současně italský Libertas Cernusco podlehl Realu Madrid a to znamená jediné, souboj mezi USK Praha a právě tímto italským soupeřem bude přímým soubojem o postup do čtvrtfinále celého turnaje a zároveň pozvánkou k dalším třem soubojům té nejvyšší evropské úrovně. Utkání začíná stejně jako druhé utkání v 19:00 a o jeho výsledku vás budeme ihned informovat.

Komentář k utkání - Jan Hartman: "Velmi si ceníme důležitého prvního vítězství v turnaji. Myslím, že jsme o proti včerejšku zlepšili organizaci hry v útoku a především jsme měli méně ztrát. To bylo ale také podle mého názoru způsobené menší agresivitou soupeře v obraně, než v utkání s Realem Madrid. Doufám, že navážeme na naše dobré výkony na tomto turnaji i v zítřejším utkání a postoupíme do dalších bojů."

 

Převzato z webu USK Praha

 

 
vloženo: 23.04.2009 00:00 / přečteno: 13079x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.