VYO: UŽ NEBUDU TAK VYKULENEJ

VYO: UŽ NEBUDU TAK VYKULENEJ

S novou posilou Tomášem Vyoralem jsme si krátce povídali o tom, co bylo hlavní hybnou silou přestupu, s jakým číslem bude hrát, kdo by mohl v Nymburce být jedničkou na pozici rozehrávače.

Tomáši, co bylo hlavní hybnou silou Tvého přestupu do Nymburka?

Jednak jsem cítil, že po čtyřech letech potřebuji nějakou změnu. Pochopitelně největším bonusem je fakt, že Nymburk hraje lepší evropský pohár a jeho hráči tak získávají větší šanci se ukázat v Evropě. Chci si dokázat, že na to mám.

 
Jak dlouho ses rozmýšlel?

Jednání byla rychlá. Nabídka Nymburka byla ze všech nejkonkrétnější, proto jsme ji s agentem přijali.

 

Angažmá v Nymburce může být balancováním na hraně. Na jedné straně je vejít ve známost, na druhé straně prosedět sezonu na lavičce. Přemýšlel jsi i nad těmito možnostmi?
Pochopitelně i nad tím jsem přemýšlel. Každý Čech, který jde do Nymburka s tímhle musí počítat. Hra Nymburka je hodně o taktice, volnosti je méně. Jsou to ale známá fakta.

 

V čem je jiný Tomáš Vyoral před pěti lety a nyní?
Mám daleko více zkušeností z těžkých zápasů. Myslím, že jsem se zlepšil na útočné i obranné polovině. Když jsem šel do Nymburka poprvé, nevěděl jsem, co mám od angažmá čekat, teď už z toho nebudu tak vykulenej (úsměv).

 
Víš, co Tě v Nymburce čeká?

Práce (smích). Musím na sobě makat a přesvědčit v tréninku trenéra, že mám na to nastoupit do zápasu na nějakou podstatnou část a ne jen na poslední dvě minuty.

 

Tvým konkurentem na pozici je Geno Lawrence.  Těšíš se na souboj o pozici rozehrávačské jedničky?

Předpokládám, že Geno bude jednička, ale nikde není psáno, že se to nemůže měnit. Uvidíme, jak nám to oběma v sezoně půjde.

 

Je výhodou oproti Genovi, že se můžeš trenérovi ukázat při kempu reprezentace a myslíš, že se probojuješ do finální dvanáctky?

Ano, budu mu v létě na očích. Uvidím, jak daleko postoupím. Tenhle rok mám asi největší šanci se do konečné dvanáctky dostat. Rozhodně se o to chci poprat.

 

Z kádru před pěti roky, kdy jsi byl naposledy v Nymburce, zůstali čtyři hráči (Benda, Lawrence, Kříž, Pumprla). Je vstup do týmu, kde hrají tví bývalí spoluhráči lepší?

Já osobně se na ně těším. Bude to fajn, že se zase potkáme v jednom klubu. I pro mě to bude dobré, že nejdu úplně do neznáma. Věřím, že se i s ostatními spoluhráči dáme rychle dohromady.

 

Děčínskou čtyřku ti Petr Benda nedá, desítku, cos měl v Nymburce původně, má Geno. S čím budeš teď hrát?

I na Folimance jsem měl 44 a tak si to nechám i pro Nymburk.

 
Co říkáš aktuální síle Nymburka?
Myslím, že se ještě o nějakého Američana posílí. Doufám, že budeme konkurenceschopní především v evropském poháru a dojdeme dál než vloni. V české lize bych rád pomohl Nymburku k dalšímu titulu.
 
vloženo: 14.07.2017 11:10 / přečteno: 8762x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.