MÁ RÁD BLOKY A SMEČE

MÁ RÁD BLOKY A SMEČE

Nová posila našich basketbalistů Zach Hankins se už nemůže dočkat, až na konci srpna dorazí do Nymburka a poprvé oblékne náš dres. Mezitím poslal pro fanoušky alespoň vzkaz, ve kterém odpověděl na několik otázek. Mimo jiné se popsal jako hráč, který má rád smeče a bloky. To naznačuje, že se mají fanoušci na co těšit.

Náš nový 211 centimetrů vysoký pivot dosud působil na univerzitách Ferris State a Xavier, v Nymburce si vyzkouší své první profesionální angažmá. „Proč jsem se rozhodl jít do Nymburku? Je to skvělý program, nejlepší tým v české lize, který také hraje na vysoké mezinárodní úrovni. Jsem opravdu nadšený, že mohu hrát za klub na takové úrovni,“ svěřil se Zach.

Před podpisem smlouvy se radil i s naším bývalým hráčem Adamem Hessem, který v roce 2004 také přicházel do Nymburka jako nováček z univerzity. „Adam je dobrý přítel mého agenta. Teď dělá ve finančnictví, ale v Nymburce odstartoval svou velmi dobrou kariéru. I to je důvod, proč Nymburk pro mě vypadá jako dobré místo,“ řekl Zach.

Jeho snem je NBA, ke které měl už letos blízko, když nastupoval v Letní lize NBA za Philadelphii 76ers. Smlouvu si ale nevybojoval a přijal tak nabídku z Nymburka. „Summer League byla dobrá zábava. Je skvělá zkušenost zahrát si proti hráčům na vysoké úrovni, kteří hrají s těmi největšími hvězdami a dobře se orientují v basketbalovém světě. Pro mě to byly první kroky v profesionálním basketbale,“ popisoval Zach.

Zatímco Oklahomě například nastřílel devět bodů za 15 minut, proti Milwaukee si zahrál jen tři minuty. Celkem měl průměry 3,8 bodu a 2,2 doskoku na utkání. „Moje působení tam bylo jako na houpačce, ale byla to skvělá zkušenost,“ hodnotil.

Sám sebe popisuje jako hráče, který do hry přináší hodně energie. „Snažím se hrou bavit a užívat si to, ale zároveň hrát naplno. Rád hodně smečuji a blokuji střely. Prostě se bavím tím, co dělám,“ prohlásil rodák z Michiganu.

Kromě bloků a smečů baví fanoušky i zajímavými vlasovými kreacemi včetně copánků. „V minulosti jsem měl hodně různých účesů. Ještě nevím, co přijde v budoucnu, ale nějaké nápady se rodí. Na to si ale fanoušci ještě budou muset počkat. Já osobně se nemohu dočkat až přijedu a budu hrát za Nymburk. Jsem super natěšený,“ dodal Zach.
 
vloženo: 20.07.2019 18:17 / přečteno: 6970x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.