HRUBAN NA ČTYŘI ROKY

HRUBAN NA ČTYŘI ROKY

Vojtěch Hruban si své dosavadní sedmileté působení v Nymburce prodlouží o další čtyři roky. S vedením klubu se dohodl na dalším prodloužení spolupráce a dnes podepsal novou smlouvu, díky které může v Nymburce vydržet až do roku 2023. Po Jaromírovi Bohačíkovi, který podepsal dlouhodobou smlouvu v dubnu, se tak klubu povedlo udržet druhého z hlavních střelců týmů a také hráče, který po Petru Bendovi obléká nymburský dres nejdelší dobu. spolu s Martinem Křížem.

„Je to pro mě definitivní spojení s Nymburkem. Moje kariéra prostě bude spojená s tímto klubem. Jdu ve stopách Petra Bendy, který mi v tom ukázal cestu. Já jsem tu rád a nemám důvod, abych odcházel,“ řekl Hruban.

"Díky tomuto podpisu jsme stabilizovali českou část naší sestavy na roky dopředu, což nám dává jistotu. Je pro nás velmi důležité, že se povedlo udržet klíčovou postavu českého národního týmu v našich barvách a těšíme se na další spolupráci," prohlásil generální manažer Rudolf Šimeček.

Brzy třicetiletý Hruban se v Nymburce vypracoval mezi hlavní postavy českého basketbalu a měl by patřit k oporám národního týmu na blížícím se mistrovství světa v Číně. Za náš klub hraje už od roku 2012, kdy přestoupil z USK Praha. Celkem tak stihl už sedm sezon, během nichž zaznamenal v našich barvách 4553 bodů ve všech soutěžích.

Dlouho zůstával ve stínu zahraničních hráčů, ale v posledních dvou ročnících už je hlavní oporou týmu. V uplynulé sezoně byl s průměrem 14,6 bodu na utkání a užitečností 13,2 dokonce vůbec nejlepším hráčem týmu v Champions League. Mezi střelci mu patřilo 14. místo v celé soutěži. V Kooperativa NBL pak měl průměr 12,5 bodu na utkání, což bylo druhé nejvyšší týmové číslo po Bohačíkovi. K tomu trefil 93 trojek, což je průměr dvě na zápas. Více měli v celé soutěži jen tři hráči, kteří ale odehráli výrazně více minut, jelikož trenér Oren Amiel rozkládal zátěž na celé mužstvo.

„Budu se snažit svou výkonnost udržet. Uplynulá sezona byla moje nejlepší, ale na druhou stranu to bylo tím, že jsem musel. Konkurence v týmu byla menší a musel jsem hrát mnohem více s míčem a měl jsem více střel. A z týmového pohledu to byla spíše neúspěšná sezona. Takže pokud v příští sezoně budu mít méně střel, ale bude se dařit týmu na mezinárodní scéně, tak bude lepší pro mě i pro klub,“ prohlásil.

K tomu patří Hruban ke klíčovým postavám národního týmu. V kvalifikaci o mistrovství světa zaznamenal v průměru 13,2 bodů na utkání a výraznou měrou pomohl k historickému postupu. Blýskl se mimo jiné 30 body v důležitém utkání s Finskem. Dvacet bodů dal i silné Francii.

Pokud Hruban naplní novou smlouvu, může v Nymburce strávit až 11 let. Přiblížil by se tak svému spoluhráči Petru Bendovi, který má nyní za sebou 12 let v klubu. Ten však nedávno prodloužil smlouvu o další dva roky a svůj rekord tak může ještě vylepšit. 

„Až já tu budu ten jedenáctý rok, tak Benďák tu bude šestnáctý rok, takže ambice ho překonat můžu mít, jen když Petr brzy skončí, na což se určitě nechystá. A já doufám, že Petr další roky přidá,“ uvedl Hruban.

Cílem do dalších let pro něj je zejména úspěch klubu na mezinárodní scéně. „Chtěl bych odčinit tu minulou sezonu a vrátit Nymburk tam, kam patří, tedy do play off Champions League. To je pro mě to hlavní. Už jsem tu dost dlouho na to, abych si dával cíle, že budu nejlepší střelec. To není to, co bych hledal,“ dodal.
 
vloženo: 04.07.2019 10:50 / přečteno: 6150x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.