OSTATNÍ TÝMY SE NÁM NEPŘIBLÍŽILY, MY JSME SE JIM VZDÁLILI

OSTATNÍ TÝMY SE NÁM NEPŘIBLÍŽILY, MY JSME SE JIM VZDÁLILI

Prezident klubu dr. Miroslav Jansta hovořil na posledním setkání s hráči o úspěších týmu. Kromě práce trenéra a realizačního týmu, vyzvihl důležitzost partnerství s městem Nymburk a ostatními sponzory. Nezapomněl poděkovat manželkám i přítelkyním za podporu. Také my jsme požádali pana Janstu o krátký rozhovor.  

Byla letošní sezona úspěšnější?
Ano, v uplynulé sezoně jsme se dokázali opět kousek posunout. Tým byl sehranější, kompaktnější, dokázal hrát celých 40 minut s velkou intenzitou. Proto se musel divák po celé utkání bavit naší hrou a řadou pěkných akcí. Takže z hlediska výkonu družstva byla sezony velice dobrá. Pochopitelně mě mrzí, že se nepovedlo postoupit u Eurocupu dál. Chybělo nám 12 vteřin. 
Jaká byla úroveň Mattoni NBL?
Trochu jsem byl zklamán úrovní české ligy. Zdálo se mi, že jsme se ostatním týmům spíše vzdálili, než aby se oni přiblížili nám. Myslel jsem si, že budeme mít více soupeřů než Nový Jičín, který je s ohledem na finanční možností tradičně kvalitním a dobře sestaveným týmem. Jednoznačně více jsem čekal od Pardubic, u kterých jsme si myslel, že nám budou šlapat na paty. Více jsem čekal od Prostějova. Musím však už teď říct, že se mi zdá, že Prostějov již vykročil správným směrem a už příští sezonu může být velice nebezpečným soupeřem. Milé překvapení byl Děčín, který podle mě hrál nad svoje možnosti.   
Sledoval jste hráče. Kdo z nich udělal největší progres výkonnosti?
Petr Benda byl lepší než vloni. V závěru jsme viděl, že velkou sebejistotu získal Michal Křemen. Jistotou se stal Arthur Lee. Škoda, že v rozhodujícím zápase Eurocupu nepodal Blake Schilb očekávaný výkon, protože ke konci sezony už podával stabilně dobré výkony. 
Mluvil jste o stabilitě týmu. Je našim cílem měnit menší počet hráčů?
Ano je. Stabilita kádru je důležitá. Letos bychom chtěli vyměnit 3-4 hráče. Bude to poslední sezona trenéra Katzurina. 
Už teď víte, že po sezoně přijde nový kouč?
V případě Muliho jsem udělal výjimku, protože si myslím, že maximální doba jednoho trenéra u týmu je 3 roky. V případě trenéra Katzurina oceňuji, že za vložené ekonomické prostředky šel tým hodně nahoru a dosáhl v rámci Evropy vynikajících výsledků. Jsme schopni porážet týmy s rozpočty mnohonásobně vyššími než máme my. 
Co je největším kladem trenéra Katzurina?
On přinesl nový styl do českého basketbalu. Myslím si, že ostatní trenéři se snaží některé prvky našeho kouče napodobovat, snaží se najít proti našemu týmu účinnou zbraň. Letos se jim to povedlo jen v určitých úsecích zápasů. Jediná prohra byla dána spíše našim výkonem. 
Myslíte si, že by nám v dalším růstu pomohla Adriatická liga?
Nejen nám, ale i českému basketbalu. To by nebyl krůček dopředu ale skok dopředu. Čeští diváci by viděli špičkový basketbal světové úrovně. 
Jak velká je naděje, máte nějaké nové zprávy?
Bohužel naděje je malá. V rámci špatných vztahů mezi Eurocupem, Euroligou a organizací FIBA má vedení Adriatické ligy strach rozšiřovat soutěž i do jiných států, aby to nebylo bráno jako vytváření nové ligy vedle již zmiňovaných. To by mohlo ještě více zhoršit diplomatické vztahy v evropském basketbalu. 
Vedení Adriatické ligy o nás má zájem?
Určitě, protože by to bylo i pro jejich soutěž zpestření stejně jako pro nás. 
Když nevyjde možnost startu v Adriatické lize, nebude to pro klub rozčarování?
Nebude, protože s tím moc nepočítám. 


 
vloženo: 03.06.2009 00:00 / přečteno: 13358x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.