NENO NA INSPEKCI

NENO NA INSPEKCI

Ronen Ginzburg na konci minulého týdne odskočil na chvíli od polského národního týmu, aby provedl "inspekci" příprav našeho týmu. Nebyl pochopitelně jen pozorovatelem, ale basketbalové tréninky vedl společně s kondičním trenérem Orem Shvartzem.  

Vracíte se do Nymburka již čtvrtou sezónu. Těšil jste se do Čech?
Pochopitelně. Já se sem vždycky těším. V tuto chvíli je důležité, že máme jako tým v Čehách něco za sebou, pozměnili jsme soupisku a tudíž nás čekají nové výzvy. To člověka velmi motivuje. A pochopitelně se do Čech těším, protože se zde cítím dobře. (pozn. red. Když Neno Ginzburg vyšel z letištní haly po cestě z Polska, kde spolu s Muli Katzurinem koučuje polský národní tým, pronesl s blaženým úsměvem: „Konečně doma!“)
Měl jste teď možnost vidět hráče na několika trénincích. V jakém stavu jsou hráči, kteří s námi byli již v loňské sezóně?
Obrázek
Všichni jsou v dobré kondici. Někteří odpočívali, ale nezanedbávali přípravu na novou sezónu, někteří byli s národním týmem a tak jsou rozehraní. V tuto chvíli je důležité, aby s nimi pracoval kondiční trenér a pracoval s nimi tak, aby dále rozvíjeli své fyzické schopnosti. Jak jsem ale řekl na začátku, všichni jsou v poměrně dobré kondici.
Přes léto se nám pozměnila soupiska. Jaký dojem na Vás zatím zanechaly nově příchozí posily?
Dobrý. Každý z hráčů přišel kvůli něčemu jinému a po několika trénincích z nich mám pocit, že naše očekávání budou splňovat. Všichni noví hráči mají silnou motivaci, je na nich vidět, že chtějí za klub hrát a chtějí vyhrávat. Do tréninku dávají všechno, neošidí absolutně nic a jsou sami k sobě tvrdí. Nechci je jmenovat jednotlivě, protože bych k nim musel říct vždy to samé. Pochopitelně nikdy nevíte, jak to přesně bude vypadat při zápase, ale momentálně mohu usuzovat z toho, co jsem viděl na trénincích. A tam jsem viděl skvělý přístup všech.
Připravovali jste s trenérem Katzurinem do sezóny nějaké nové strategické prvky?
Ano, přes léto jsme nepracovali jenom na národním týmu Polska, ale připravovali se i do Nymburka. Vypracovali jsme několik změn, které ale budeme aplikovat postupně. Nelze je uskutečnit najednou, sezóna je dlouhá a je to živý organismus, který prochází desetiměsíčním vývojem a tudíž i my se mu musíme tomu vývoji přizpůsobovat. Některé prvky například nepoužijete na začátku sezóny, ale máte je připravené na jinou fázi sezóny. Některé změny ve hře Nymburka budou logicky odrážet změnu soupisky. Třeba na pozici 2, na které loni hrál Justin Gray, letos nastoupí Ron Lewis. Je to samozřejmě pořád dvojka, ale je jiný, než Justin a nebo třeba Monty Mack před dvěma lety. Musíme prostě dělat některé prvky hráčům přímo na míru.
Co bude nejdůležitější v prvním přípravném zápase proti Děčínu v Benátkách nad Jizerou?
Tak to vím přesně. Zaprvé nezranit se a za druhé neutavit Arthura. Arthur bude v tu chvíli jediný čistý pointguard, protože Mike Lenzly je s britským nároďákem. Minuty se musí rovnoměrně rozložit mezi všechny hráče, není to jen případ Arthura, nikdo z týmu nemůže hrát čtyřicet minut. A pochopitelně je důležitá ještě třetí věc. To, co se do té doby naučíme co nejlépe aplikovat na hřišti ve skutečném zápase. Musí být vidět, že si hráči něco z přípravy odnášejí. Nikdo nečeká, že všechno vyjde, ale vyjde-li padesát procent toho, na čem se prozatím pracuje, tak budu spokojený.

Fotografie z jednoho z tréninků najdete zde  (další fotografie ve fotogalerii)

 
vloženo: 01.09.2009 21:59 / přečteno: 12708x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.