TÝM JE KOMPLETNÍ

TÝM JE KOMPLETNÍ

Tým už teď čekal jen na oba trenéry. Ve čtvrtek večer přijel Muli Katzurin a Ronen Ginzburg do Nymburka a pátek se oba zapojili do přípravy týmu. Vystřídali Orena Amiela, který v době jejich nepřítomnosti vedl družstvo v přípravě. Po druhém tréninku jsme se zeptali hlavního kouče na pár otázek.   

Celé léto jste strávil s polským národním týmem. Jak se práce trenéra u reprezentace liší od práce trenéra klubového?
Je to absolutně něco jiného. Práce se pochopitelně nejvíce liší na úrovni časového vymezení. S národním týmem jste 2 měsíce, cíle jsou krátkodobé, resp. v krátkém časovém úseku. U práce klubového trenéra to je naopak. Na splnění cílů máte mnoho měsíců práce. A budeme-li se bavit konkrétně o mojí situaci, tak je tady ještě jeden rozměr v tomto tématu – v Nymburce jsem totiž doma a od toho se i odvíjí má práce.
Jak se Vám po dvou dnech jeví nymburský tým?
Máme dobře složený tým. Jsem tu pochopitelně krátce na to, abych hodnotil nějak konkrétněji. Všeobecně vzato máme velký potenciál v útoku, na obraně ale budeme muset hodně tvrdě pracovat. Je před námi velký kus práce.
Po tři týdny za Vás a vašeho asistenta Ronena Ginzburga suploval v přípravě Oren Amiel. V jakém stavu Vám předal tým?
Před Orenem klobouk dolů. Odvedl zde opravdu dobrou práci. To hlavní co jsem po něm chtěl bylo, aby stmelil tým, zapracoval na týmové chemii a aby hráčům začal vštěpovat některé věci, které budeme v budoucnu rozvíjet. Oren uspěl na jedničku s hvězdičkou a tým nám předal tak, jak jsem si představoval.
Vy jste byli s Nenem dost vytíženi v Polsku, Oren byl s týmem v Nymburce. Jak mezi Vámi probíhala komunikace? 
Oren šel do Nymburka s tím, že věděl, co po něm chceme. To byl základ. A v průběhu jeho působení v Nymburce jsme byli já i Neno s Orenem v každodenním telefonickém kontaktu. Věděli jsme absolutně o všem, co se v Nymburce děje. Oren byl pochopitelně ve zvláštní situaci, kdy věděl že s týmem bude jenom chvilku, nicméně se na to připravoval již od loňské sezóny, kdy Nymburk navštívil a v podstatě od té doby jsme pracovali na tom, jak to tady v naší nepřítomnosti bude fungovat. V případě, že se i přes velmi podrobnou přípravu vyskytla nějaká nestandardní situace, tak ji Oren vyřešil buď podle sebe a nebo rozhodnutí konzultoval s námi. Musím zopakovat, že tady odvedl opravdu velký a poctivý kus práce.
Zmínil jste, že se tým musí zlepšit v obranné činnosti. Je ještě něco, na čem musíte zapracovat o trochu více než na jiných běžných činnostech?
Na začátku sezóny existuje spousta věcí, na kterých se musí pracovat. V současné chvíli jsem zmínil obranu, protože ta se prostě musí zlepšit, musíme se v defenzívě posunout někam jinam.
V týmu máme jednu změnu na trenérském postu. Jako atletický kouč u nás trénuje Or Shvartz. Jaké jsou jeho prozatímní výsledky?
Or dělá svou práci velmi dobře a poctivě. Na to, abychom mohli hodnotit jeho výsledky, ale není po třech, čtyřech týdnech ještě ten správný čas. To by bylo velmi nefér. Činnost atletického kouče není vidět po pár dnech, je to běh na delší trať. Jsem ale velmi rád, že s námi Or je, fyzická příprava je opravdu na vysoké úrovni, Or s týmem pracuje každý den a já vím, že to přinese výsledky. Stejně jako to přináší výsledky v jiných klubech na vysoké evropské úrovni.
V příštích deseti dnech odehrajeme pět zápasů, tedy každý druhý den jeden zápas. S jakým cílem jdete do těchto zápasů?
Především chci podotknout, že to pro hráče bude velmi náročný program. Hlavním cílem bude kontrola toho, co již hráči umí a na základě zjištěných nedostatků zlepšování těchto činností. Budeme hrát proti dobrým týmům a to nám dává větší možnosti ke zlepšování se. Pokud totiž hrajete proti horším celkům, tak se potom hůře hledají věci ke zlepšení. Nejdůležitější věc pro mě bude, abychom po návratu z posledního zápasu ve Slovinsku na tom byli o poznání lépe než při odjezdu. 

1-Muli plánuje přípravu 
2-Muliho zápisky 
MULI  MULI

3,4 - Muli se s každým hráčem přivítal
MULI  MULI

5-Muli a Abé
6-Muli Katzurin a Ronen Ginzburg
MULI  MULI

 

 
vloženo: 20.09.2009 09:19 / přečteno: 13317x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.