BSM 2009 NYMBURK

BSM 2009 NYMBURK

Na úvod pro neznalé. BSM neznamená Brutal SadoMaso, ale Basket Sranda Match nebo-li setkání basketbalových fanoušků, kteří se scházejí na Mikově chatu. Letošní BSM uspořádal Nymburk, jmenovitě David Homola, Olina Křížová, Luboš Žilka a nelze zapomenout na Dášu Žilkovou, která připravila pro všechny vynikající guláš. 

Nymburského BSM se zúčastnilo asi 25 lidí z Prostějova, Brna, Děčína, USK, Opavy a Nymburka.  V pátek se hrál v Sadské bowling, v sobotu byl v Nymburce na programu basketbalový zápas Čechy:Morava. Hrály se tři zápasy, první dva 4*10 minut hrubého času, třetí už jen 2*10 minut. Dvakrát vyhrála Morava, jednou Čechy, skóre nebylo podstatné. Sobotní večer strávili účastníci BSM v Kovanicích u grilu a v neděli ráno bylo setkání zakončeno společnou snídaní. Příští BSM se bude konat v Prostějově. 

Fotografie ze zápasu najdete zde  

Citujme z webu www.probasket.cz - autor Václav Rutsch, datum 20.9.2009

Jak se stalo již dobrým zvykem skupina basketbalových fanoušků všech generací si již podeváté / zřejmě/ uspořádala tradiční BSM / BasketSrandaMatch/, když pořadatelství tentokrát připadlo Nymburku a jeho zástupci si, jak se na mistry sluší, počínali na podtrženou jedničku. Ale pěkně od začátku. 


Již v pátek / někteří již ve čtvrtek/ se do rovinatého Polabí začínají sjíždět fanoušci ze všech koutů republiky. Prostějov,Děčín,Opava,Brno,USK Praha, Poděbrady, pochopitelně domácí....Nakonec téměř třicet účastníků se těší na hezký sportovně-společenský víkend.Postupně se všichni účastníci přesouvají do Sadské, kde úderem 18.hodiny hlavní organizátor David slavnostně prohlašuje BSM za zahájené. Po doplnění tekutin a kalorií se již naplno rozeběhne turnaj v bowlingu. Každý povedený hod je mohutně oslavován, stejně tak jako každý žlábek, kterých ale bylo minimum. Hraje se dlouho přes půlnoc, ale nastává naprosto neuvěřitelná situace, kdy po snad tisíci hodech mají 2 borci v čele naprosto stejný součet. Ivan z Děčína a Zdeněk z Opavy tomu dlouho nemohli uvěřit, ale čísla nelžou. Tudíž zde máme dva vítěze, kteří to pak do noci dlouho probírají. I ostatním se večer velmi líbil, ale jelikož životosprávu je třeba dodržovat úderem třetí hodiny ranní jsou již všichni v penzionech a hotelích a začíná taktická příprava na ranní hlavní zápas. V penzionu Zátiší údajně měli na pořadu tolik taktických variant, že fakt, že tam usnuli kolem páté lze jednoznačně považovat za úspěch. 

   V sobotu ale skončila legrace. Od jedenácté hodiny začal na Komenského ulici v hale dlouho očekávaný zápas, který nemohl zahájit nikdo jiný než dlouholetý ústřední bubeník Nymburka Luboš Žilka. Jeho způsob úvodního rozskoku se stal již legendárním a Luboš v podstatě vstoupil mezi ikony basketu v ČR. Tým Moravy spoléhal na výškovou převahu pod košem a prostějovské dravé mládí. Tým Čech na zkušenosti a sehranost. První zápas se výběru Čech ale vůbec nepovedl. Zřejmě přece jen pozdější večerka a zmatek z přemíry systémů co zahrát byly těmi hlavními důvody velmi špatného představení. Morava si na hřišti dělala co chtěla. Již v dalším zápase se tým Čech rozehrál, jeho ústřední postavy zahnaly únavu a byl k vidění skvělý vyhecovaný zápas. Opět lepší konec pro Moravu. Poslední zkrácený zápas již ovládají borci z Čech,ale v závěru jsou všichni rádi,že to mají za sebou. Kladem určitě bylo, že všichni ve zdraví přežili. Pochopitelnou součástí jsou i dovednostní soutěže, kde si mohl každý zkusit jaké je to proměnit šestku či přesně zacílit od perimetru. Kuriozitou byla první udělená technická chyba v historii BSM za příliš očividnou snahu nafilmovat faul.
   Jelikož vydané energie bylo možná až příliš, domácí pořadatelé měli připravenu jistou variantu, která se časem ukázala jako naprosto dominantní. Krásné prostředí myslivny v Kovanicích kam následoval rychlý přesun z Nymburka nadchlo všechny. Domácí gulášek, buřty, pečená kýta a další jsou všem účastníkům mastnou odměnou za to, jaké předvedli výkony. Milým zpestřením probíhající párty je návštěva Radka Nečase a Pavla Pumprly. Kluci ihned mezi fanoušky skvěle zapadají a jediným lehce rušivým elementem je trochu nedobrovolná koupel Pavlova psa. Vše je ale ihned uvedeno do původního stavu a kluci mohou dál nerušeně povídat o basketbalovém zákulisí a spoustě dalších věcí. David jako hlavní organizátor vyhlásil výsledky všech soutěží a každý účastník obdržel účastnický diplom.O grill se výborně starají mladíci Čaky,Tesi a Doukí, takže ti starší se nestarají vůbec o nic. K zábavě skvěle přispívá výtečné kytarové duo Sylva a Vláďa, kteří ihned nechávají zapomenout na Evu s Vaškem.Ti dva se hledali až se v Kovanicích nakonec našli. No a když Tesi začne jako improvizovaný DJ pouštět Kabáty a Katapult to už fakt nemá chybu. Zábava se již protáhla hodně přes půlnoc a jelikož ráno čeká mnohé účastníky daleká cesta domů tak se zodpovědně kolem třetí hodiny ranní vše uložilo ke spánku. Po ranní kávě a snídaní se již účastníci postupně rozjeli domů s pocitem, že dlouholetá přátelství jsou opět utužena a s vírou, že jak slíbili kluci z Prostějova se na Hané v březnu 2010 opět BSM uskuteční.
   Závěrem poděkování všem účastníkům, že do Nymburka přijeli. Především ale organizátorům. Luboš Žilka, Dáša Žilková, David Homola, Olina Křížová a Sylva Kunová utvořili naprosto skvěle pracující tým,kde každý svým dílem přispěl ke zdaru podzimního BSM 2009 v Nymburce. I když už toho asi měli fakt dost a únava byla veliká stále svou obětavostí ukazovali, jak by asi měl tým fungovat. Podobně jako ten jejich - mistrovský Nymburk. 

 
vloženo: 20.09.2009 08:52 / aktualizováno: 22.09.2009 06:43 / přečteno: 19220x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.