RADEK NEČAS SE NA ZÁPASY TĚŠÍ

RADEK NEČAS SE NA ZÁPASY TĚŠÍ

Radek Nečas se k týmu připojil až před soustředěním v Itálii a odehrál s ním jen tři přípravné zápasy. Vzhledem k tomu, že hráčská výměna nebyla velká a spolupráce s trenérem Katzurinem je dlouhá, nepředpokládá, že by to mělo přinést nějaké výrazné problémy.


Jak se těšíš na start sezony?

Těším se hodně, je lepší být v zápasovém rytmu než v tréninkovém rytmu. I když v mém případě nebylo díky reprezentaci čekání na basketbal tak dlouhé.

Jak jsi na tom teď?

Fyzicky dobře a psychicky se uvidí podle toho, jak se nám povede vstup do sezony. Jsou tu noví hráči, v přípravě jsme moc zápasů dohromady neodehráli. Do začátku Eurocupu ale odehrajeme ještě dost zápasů na to, abychom vše doladili.

Posunuli jste tedy Mattoni NBL na druhou kolej?

Takhle bych to neřekl. Myslím si, že v lize za prvé nebude tolik těžkých zápasů a také vzhledem k délce soutěže lze případný výpadek nahradit. Kdežto v Eurocupu může jakékoliv selhání krutě zamíchat karty.

Ty sám jsi s týmem odehrál jen 3 přípravné zápasy. Není to málo?

Řekl bych, že v této sezoně to nebude tak obtížné jako vloni. Jednak jsme vyměnili menší počet hráčů a za druhé už víme, co od trenéra Katzurina očekávat. Proto je pro nás zapojení do systému jednodušší než vloni. Může trochu váznou souhra s ostatními spoluhráči, ale myslím, že to naše šance na vítězství zásadně nesníží.

Vloni se nám první zápasy nepovedly. Vítězství v nich byla hodně upracována. Jak to bude letos?

Každý začátek je pro všechny týmy složitý. Utkání s Kolínem ukázalo, že máme výborné vstupy i horší. Doufám, že začátek ligy nás zastihne v dobré pohodě.

Jaký je náš tým ve srovnání s loňskem?

Odešli tři hráči, na jejich místa přišly adekvátní náhrady. Dva hráči (Beneš a Rančík) odešli po víceletém působení a tím pádem byli dostatečně s týmem sžiti. Teď je na nás, co jsme zůstali a na nových hráčích,, jak rychle vytvoříme správné herní vazby.

Jaký je týmový duch?

Výborný, jako vždy. Problémy se totiž začínají kupit především, když tým začne prohrávat a přestane se mu dařit. K tomu už v Nymburce hodně dlouho nedošlo a doufám, že se dlouho nestane.

Z ligy vypadlo Brno. Jak moc tě to mrzí?

Je mi to líto. Týmy, kteří nehrají evropské poháry, budou mít dlouhé volno mezi zápasy. Pro mě, jako pro Brňáka, to je také dost nepochopitelné a smutné.

 
vloženo: 08.10.2008 00:00 / přečteno: 12941x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.