NOVÝ HLAS

NOVÝ HLAS

V souvislosti se změnami ve vedení v poděbradském týmu, skončil Miroslav Paskovský s moderováním zápasu. Vedení klubu oslovilo Ondřeje Říhovského.  


Poté co Mirek Paskovský stal v Poděbradech generálním manažerem basketbalové Karmy, nastoupil na jeho místo Ondřej Říhovský. Tento svobodný 36-letý rodák z Prahy však má „kariérní“ vztah k Nymburku. Na přelomu tisíciletí (1998-2000) byl hráčem našeho A-týmu a byl jedním z těch, kteří se zasloužili o postup Nymburka do Mattoni NBL. Ve třetí a později ve druhé lize byl jedním z našich nejvytíženějších hráčů a nejlepším střelcem. Ligové basketbalové zkušenosti získával vystudovaný historik a geograf také na Vyšehradě a v Chomutově. Z vrcholové úrovně basketbalu ho však vyřadily přetrhané šlachy na pravé ruce a vleklé problémy s kotníky a koleny. Basketbalovou výbavu však nepověsil na hřebík. V posledních dvou letech hraje krajský přebor v Kutné Hoře. „Já jsem často hrál buď s nebo proti Karlovi Forejtovi, a když jsem se ho před dvěma roky zeptal, zda by nevěděl o týmu, kde by se hodily moje zkušenosti, navrhl mi Kutnou Horu,“ vysvětluje Ondra Říhovský, proč teď dribluje míčem za tým od svaté Barbory.

Zkušenosti s médii získával Ondra 2,5 roku na tiskovém oddělení ministerstva vnitra a také v České televizi, kde byl redaktorem a scénáristou sedmdesátidílného pořadu České hlavy. Spolupracoval také se sportovní redakcí. Kromě basketbalu hraje Ondra Říhovský také tenis. Po zajímavost je několikanásobným mistrem světa novinářů v tenise.

 

Ondra Říhovský při předávání trofeje mistra světa v tenise novinářů (2003)

 

Ondra Říhovský - tenista

 

Ondra Říhovský - komentátor

 
vloženo: 10.10.2008 00:00 / přečteno: 14808x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.