RONEN GINZBURG NA TK

RONEN GINZBURG NA TK

Před rozhovory s hráči dostal slovo také hlavní trenér Ronen Ginzburg. 

Je to měsíc, co jsme začali s tréninky, ovšem pouze posledních deset dní jsme hráli se všemi hráči, které máme na soupisce. Důvody byly různé a ne všechny důvody byly závislé přímo na nás. Příprava zatím probíhá dobře, odehráli jsme nějaké přípravné zápasy a naplno trénujeme. Výsledky přípravných zápasů jsou, s ohledem na fázi přípravy, slušné. Především musíme brát v potaz, že v kompletní sestavě trénujeme pouze více než týden.

Máme v týmu nové hráče, rozšířili jsme počet hráčů na čtrnáct, máme i několik talentovaných mladíků, které jsem doplnili zkušenými Američany. Doufám, že se nám podaří namíchat správný týmový koktejl a že bude opět fungovat výborná týmová chemie.

Není žádným tajenství, že Nymburk chce vyhrát titul v Mattoni NBL, získat Český pohár, který je druhým nejdůležitějším cílem této sezony. V případě, že se neprobojujeme do Euroligy, je naším cílem postup mezi šestnáctku nejlepších týmů v Eurocupu. V kvalifikaci o Euroligu mám los připravil velice těžkou skupinu, ale my chceme pochopitelně postup vybojovat.

V letošní sezoně budeme hrát VTB ligu. Adriatická liga v minulé sezoně, to byla spíše taková dětská soutěž, když bychom to porovnali s VTB ligou. Stačí se podívat na soupisky těchto euroligových nebo eurocupových týmů, stačí se podívat s jakými rozpočty operují. Pro nás je to velká příležitost, abychom se zúčastnili takové náročné ligy. Myslím si, že je to také skvělá příležitost pro české diváky přijít na naše zápasy a vidět na vlastní oči týmy, které sem budou přijíždět. Musím to zopakovat, kvalita týmů je opravdu obrovská. Pokud bych byl basketbalovým fanouškem a ne trenérem, nevynechal bych jediný zápas VTB ligy.

Víme, že nás čeká opravdu těžká sezona s více než osmdesáti zápasy. Věřím, že v příští sezoně budeme mít nejen dobré výsledky, ale poskytneme potěšení nám i našim divákům.

tisková konference

Máte už představu o tom, zda Lawrence je ten hráč, který by měl plnit úkoly prvního rozehrávače?

Eugene Lawrence je právě ten hráč, který trénuje jen těch posledních deset dní a odehrál jen pár zápasů. Zranění ho také ovlivnilo. Když jsme podepisovali smlouvu, měl být právě tím klíčovým hráčem. I pro něho je obrovskou výzvou podepsat smlouvu s takovým týmem, jako je Nymburk. Věřím, že se mu jeho angažmá vyvede a bude přínosem nejen pro nás, ale také pro něho samotného. Myslím si, že do dvou, tří týdnů bude už v dobré formě. 
 
vloženo: 20.09.2011 22:19 / přečteno: 10280x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.