KDE BUDOU

KDE BUDOU

Zrekapitulujme si, kam zavál vítr hráče, kteří v minulé sezoně hráli za Nymburk.

Michal Křemen bude startovat za Apoel Nicosia. „Konečně bych se mohl pořádně opálit,“ reagoval Michal s úsměvem na otázku, proč si vybral kyperský tým. V hlavním městě státu ve Středozemním moři nebude jediným Čechem, společné ubytování bude sdílet s Alešem Chánem. Michal jde do týmu, jehož hlavním cílem pro nadcházející sezonu je zisk domácího titulu.

 

Pavel Pumprla míří také na jih a zahraje si prestižní ACB ligu ve Špenělsku. Nastupovat bude za tým Obradoiro ze severošpanělského města  Santiago de Compostela, vloni 13.tým silné ligy. „Obradoiro byl klub, který jednal nejaktivněji a položil nabídku na stůl jako jeden z prvních,“ řekl pro server Basketmagu Pavel Pumprla.


Lamayne Wilson bude pokračovat v poznávání evropského kontinentu a upsal se německému Artland Dragons, týmu, ve kterém mimo jiné působil náš bývalý hráč nyní už i s německým pasem Adam Hess. „Lamayn je vynikající a zkušený hráč, který ve všech týmech Evropy hrál v soutěžích na vysoké úrovni. V minulém působišti v Nymburce jen těsně nepostoupil do Euroligy a bojoval až ve čtvrtfinále Eurocupu,“ uvedl trenér „Draků“ Stefan Koch.

Pro zajímavost je zde přehled štací, které Lamayn za svou kariéru prošel: ČEZ Nymburk (NBL/ČR), Budivelnik Kyjev (Super League/UKR), Turk Telekom Ankara (Beko TBL/TUR), Sluc Nancy (Pro/FRA), Lyon-Villeurbanne ASVEL (Pro/FRA), Tisettanta Cantu (série/ITA), Cholet Basket (Pro/FRA), EnBW Ludwigsburg (BBL/GER), Avtodor Saratov (Super League/RUS), BK Skonto Riga (LBL/LAT), Troy University (NCAA/USA)  


Eugene Lawrence míří na východ, kousek za slovenské hranice na Ukrajinu. Zde bude nastupovat za tým Hoverly, který byl v loňské sezoně na šestém místě domácí soutěže. Tým Hoverly se vloni zúčastnil poháru EuroChallenge, ale nevyhrál v základní skupině ani jeden zápas.


Tre Simmons, jak už bylo dávno avizováno, zakotvil v Rudých křídlech Samara. Že o něj měl klub velký zájem, svědčí i to, že roční kontrakt byl podepsaný již na začátku června a byl první zahraniční posilou, která s klubem podepsala novou smlouvu.


Mike Lenzly je podle zatím dostupných informací bez angažmá. Mihnul se v olympijském turnaji v jednom zápase na šest minut. 

 
vloženo: 15.08.2012 10:53 / přečteno: 9591x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.