DRUHÁ PORÁŽKA V PŘÍPRAVĚ

DRUHÁ PORÁŽKA V PŘÍPRAVĚ

Po pátečním vítězství nad MBC přišla druhý den porážka s týmem ze stejné soutěže. Bundesligovému MEDi Bayreuth podlehl Nymburk 83:95. Z německého miniturné se tak vrací s vyrovnaným skóre 1:1 na zápasy. V přípravě tak zatím český mistr čtyřikrát vyhrál a dvakrát prohrál.

Proti Bayreuthu, 15. týmu loňské BBL Bundesligy, nastoupil Nymburk v dobrém rozpoložení z předchozí výhry nad MBC. Odpovídal tomu i vstup do zápasu, kdy vedl 10:4. Jenže šňůra deseti bodů soupeře další rozlet zastavila a naopak od té doby to byl hostující tým, který až do konce zápasu už jen dotahoval.


Domácí se mohli v první půli opřít o vysoké procento úspěšnosti střelby trojice Simon, Burrell, Weems. V druhém poločase střídal Nymburk dobré momenty s horšími. Produkoval dobrý pohyb celé pětice na jedné straně a mnoho driblingu v kombinaci s menším pohybem na straně druhé.


Pozitiva z prohraného utkání se dají hledat především v návratu Dylana Page a Tre Simmonse do sestavy, v delším zapojení reprezentačního navrátilce Pavla Houšky a ve snaze Lukáše Palyzy hrát více s míčem pod tlakem soupeře.


Zápas doprovázela skvělá divácká kulisa. Dorazilo více než 1500 diváků, kteří se bavili basketbalem, často ve stoje aplaudovali, přičemž projevovali velký respekt také k Nymburku.


Po nočním návratu mají hráči v neděli volno. Na pondělní trénink se už k týmu konečně přidá zbylá trojice reprezentantů. Po něm se už kompletní sestava vydá na týdenní soustředění do Slovinska, kde jsou v plánu dva přípravné zápasy s domácími celky Laško a Novo Město.


Průběh skóre:
14-10, 34-22, 41-32, 55-43, 68-57, 78-66, 91-71, 95-83.


Střelci NBK: Simmons 18, Page 12, Pomikálek 11, Rančík 10, Mahalbašic 9 (+ 7 doskoků), Palyza 8, Houška 6, Reynolds 6 (+ 5 asistencí). BAY: Burrell 25,Weems 20, Simon 16.

Doskoky 30/22
Trojky NBK 7/15
Trestné hody NBK 22/32

 
vloženo: 14.09.2013 21:08 / přečteno: 9119x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.