THOMAS MASSAMBA A MARTIN KŘÍŽ

THOMAS MASSAMBA A MARTIN KŘÍŽ

Do Nymburka přichází na týdenní testy osmadvacetiletý švédský reprezentační rozehrávač Thomas Massamba, naposledy hráč bulharského týmu Lukoil Academic Sofia.

Massamba se narodil v konžské Kinshase. Sedm sezon strávil ve švédské lize, z toho pět let v Södertälje. V roce 2010 přestoupil do týmu Etha Engomis Nicosia, se kterým si zahrál kvalifikaci o Euroligu a pohár Eurochallenge. V loňské sezoně nastupoval za Sofii, kde okusil Eurocup. Se švédskou reprezentací hrál na nedávno skončeném mistrovství Evropy, díky čemuž je v plném tréninkovém i herním zatížení. Kouč Nymburka Kestutis Kemzura počítá s tím, že Massamba mu bude k dispozici pro kvalifikaci o Euroligu.
„Chtěli jsme hráče s mezinárodními zkušenostmi a s odpovídajícím dovednostním potenciálem. Massamba je dobře koučovatelný, snaží se hrát především týmový basketbal a vytvářet prostor pro spoluhráče. Je to dobrý atlet s celoplošným pohybem po hřišti a kvalitní obrannou hrou, který velmi dobře vyvíjí tlak na rozehrávače soupeře. Mezi jeho přednosti patří solidní vedení týmu a organizace hry,“ uvedl sportovní ředitel Nymburka Michal Ježdík.



Martin Kříž zůstává
V týmu desetinásobného českého mistra se udržel Martin Kříž, kmenový hráč Nymburka, který v loňské sezoně nastupoval v Mattoni NBL za Kolín. Dvacetiletý power forward zaujal v letní přípravě trenéra Kemzuru natolik, že si Kříže v kádru ponechal.
„Martin s námi absolvoval celou přípravu. Byl jsem spokojen s tím, jak pracoval. Je schopný hrát na pozicích 3 a 4, ale využívat ho budeme hlavně na čtyřce. K jeho přednostem patří tvrdost a odolnost, umí střílet z delších vzdáleností. Pro mě jako trenéra je důležité, že se Martin dobře koučuje. Je soustředěný a neustále se učí. Teď bude záležet hlavně na něm, jak se bude nadále zlepšovat. Budeme se snažit mu maximálně pomoci, aby byl ještě silnější a lepší hráč,“ uvedl trenér Kemzura.
Martin Kříž poprvé nastoupil v Mattoni NBL v sezoně 2009/2010 za Pardubice. Další rok byl hráčem USK Praha. Mnoho zápasů odehrál v mládežnických reprezentačních výběrech. Je členem stříbrného týmu z ME U16 v roce 2008.

 
vloženo: 30.09.2013 12:08 / přečteno: 10370x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.