INFORMACE K SEZONĚ 2014/15

INFORMACE K SEZONĚ 2014/15

I v nadcházející sezoně, jak už jsou fanoušci zvyklí, se bude Nymburk bít na několika frontách. Co se týče Evropy, jsou bojiště stejná – ruská VTB liga, kvalifikace o Euroligu, a v případě neúspěchu Eurocup. Jen na domácí scéně se nezúčastníme Poháru. Porce zápasů v Mattoni NBL zůstává stejná.

Na termínové listině pro sezonu 2014/15 se ještě pracuje. Domácí MNBL a VTB liga by měly znát svůj kalendář na začátku září. Los Eurocupu proběhne ještě později, protože proběhne až po kvalifikaci Euroligy, jejíž úvodní zápas sehraje Nymburk s Jeruzalémem 24. září. Pokud si tým Kestutise Kemzury na turnaji vybojuje jediné účastnické místo z osmi týmů, nemusí se už na los Eurocupu ohlížet. Z rýsujícího kalendáře už je dopředu jasné, že Nymburk čeká opět pořádná porce zápasů, která bude na konci sezonu atakovat osmdesátku.


„Prakticky celou sezonu budeme hrát tři zápasy týdně. VTB lize budou patřit neděle, ale vzhledem k plánovaným tripům mohou být venkovní zápasy i v jiné dny. Euroliga má hrací dny čtvrtky a pátky. Pokud budeme hrát Eurocup, bude to ve středu. Ve zbylých dnech budeme hrát domácí soutěž,“ uvedl zástupce klubového vedení Ondřej Šimeček.


EUROLIGA


Jedna z nejtěžších výzev sezonu čeká Nymburk už tradičně na jejím začátku. První soutěžní utkání sehraje český šampion 24. září s Hapoelem Jeruzalém v rámci prvního kola kvalifikace o Euroligu. O tu se Nymburk pokouší už počtvrté v řadě. „Chceme postoupit, ale uvědomujeme si, že los je velice obtížný. Stejný cíl má i Hapoel, který k tomu sestavil velmi silný tým. V případě výhry by nás čekal UNICS Kazaň, který opět při sestavování soupisky nijak nešetřil a kromě toho velmi touží po několikaletém neúspěšném úsilí do Euroligy postoupit,“ pokračoval Ondřej Šimeček.


MATTONI NBL


Stejně jako vloni se Nymburk zúčastní poloviny zápasů základní části. Znamená to, že ve Sportovním centru sehraje před play off 11 zápasů. „S ohledem na extrémně vysoký počet zápasů budou v domácí soutěži dostávat hodně příležitostí mladí hráči z juniorky, kteří jsou na soupisce A týmu, a také hráči s aktuálně menším herním vytížením v ostatních soutěžích,“ předeslal Ondřej Šimeček.

ČESKÝ POHÁR

S ohledem na vysoký počet zápasů ve třech soutěžích se vedení klubu rozhodlo se do domácího poháru nepřihlásit. Zároveň však České basketbalové federaci navrhlo uspořádat na začátku sezony 2015/2016 tzv. Superpohár, ve kterém by se utkal vítěz MNBL spolu s vítězem poháru.

VTB LIGA

Jak jsme vás již informovali, došlo ke změně formátu. Soutěž opustila systém dvou skupin a rozhodla, že 16 účastníků si to spolu v základní části rozdá každý s každým dvoukolovým systémem doma venku pouze v jedné společné skupině. Do play off pak postoupí osm nejlepších týmů. Ačkoliv to původně plánovaný program zvyšuje hned o 12 zápasů, fanoušci mohou vidět všechny soupeře v jedné z nejkvalitnějších lig Evropy. Pro tým to ale znamená, že aby byl vůbec schopný zvládnout takový nárůst zápasů, absolvuje část venkovních utkání formou tzv. tripů. Tj. dvou až tří zápasů během jednoho výjezdu.

EUROCUP

Nymburk má účastnické místo jisté a využije ho v případě neúspěchu v kvalifikaci o Euroligu. Stejna jako v minulé sezoně bude účastníků 36. Do druhé části soutěže (LAST 32) opět postoupí týmy vypadnuvší ze základních skupin Euroligy.

HALY

S největší pravděpodobností budou v nadcházející sezoně chodit fanoušci na Nymburk do tří různých hal. V nymburském Sportovním centru se odehrají všechna utkání NBL a velká část zápasů VTB ligy. Tipsport aréna bude hostit zápasy Euroligy nebo Eurocupu a možná vybraná utkání VTB ligy. „Od prosince by se naším domovským stánkem měla stát nově zrekonstruovaná hala „Královka“. Tedy bývalá hala Sparty Praha v ulici Pod Královskou oborou, kde bychom chtěli sehrát část zápasů v mezinárodních soutěžích,“ objasnil Ondřej Šimeček, kde všude bude Nymburk k vidění.

VSTUPENKY

Vzhledem k výše uvedené skutečnosti tří různých hal bude kompletní systém ticketingu představen s malým zpožděním. Předpokládané datum jeho zveřejní a zahájení prodeje permanentek je někdy mezi 15. a 20 zářím. Vše bude zveřejněno na klubových webových stránkách a oficiálním Facebooku. „Nepředpokládáme, že dojde k dramatickým změnám ve výši vstupného a permanentek, nic méně k nějakým úpravám dojde,“ avizuje Ondřej Šimeček. Přednostní výměna permanentek pro loňské držitele bude jako obvykle zachována. Podmínky a termín vedení včas oznámí. VIP karty budou partnerům klubu distribuovány tak, aby je měli k dispozici na první utkání.
 
vloženo: 27.08.2014 18:19 / přečteno: 9455x
 
« Zpět

Kalendář

DOMAVENKUAKCE
PoÚtStČtSoNe
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.