NEJTĚŽŠÍ SEZONA V HISTORII

NEJTĚŽŠÍ SEZONA V HISTORII

Jedenáctinásobný český šampion ČEZ Basketball Nymburk oznámil na zahajovací tiskové konferenci v pražské Tipsport areně své plány cíle na novou sezonu. Ta bude počtem více než 80 zápasů nejnáročnější v klubové historii. Klub zároveň představil nové dresy, nového kapitána a také nového partnera, kterým je společnost Moravské naftové doly.

Nymburk už má v této sezoně dva soutěžní zápasy za sebou. V minulém týdnu vítězně zahájil Kooperativa NBL proti Ústí nad Labem a vykročil tak za jedním z hlavních cílů sezony, kterým je dvanáctý titul v domácí soutěži v řadě. Druhé utkání proběhlo v rámci kvalifikace o Euroligu. V ní Nymburk po boji vypadl se silným Jeruzalémem. Mezinárodní konfrontace se špičkovými evropskými týmy ale středočeskému klubu tradičně chybět nebude. Zajistí ji klání v jedné z nejtěžších klubových soutěží Evropy VTB lize a také v Eurocupu.


„Čeká nás extrémně náročná sezona. Předpokládáme, že odehrajeme 80 až 85 zápasů, z toho jen od října do konce března to bude 68 zápasů. Představuje to obrovskou zátěž, kterou musíme rozložit na více hráčů, protože takovou porci by nezvládl ani stroj. Bylo nutné k tomu adekvátně posílit kádr i rozpočet, který bude letos ještě vyšší než loni a přesáhne částku 100 milionů korun,“ uvedl na tiskové konferenci generální manažer ČEZ Basketball Nymburk Ing. Rudolf Šimeček.


„Dobře posílit se nám povedlo na rozehrávce, kam jsme přivedli po letech zpět Dariuse Washingtona, kterého doplňuje loňský nejlepší střelec belgické ligy Derek Raivio. V současné době jednáme ještě o příchodu jednoho známého českého hráče, který by nám mohl na určitou dobu pomoci,“ doplnil Rudolf Šimeček.


Generální manažer zároveň upřesnil, ve kterých halách bude Nymburk v nadcházející sezoně nastupovat k domácím zápasům. Kooperativa NBL bude hostit Sportovní centrum v Nymburce, stejně jako zápasy VTB ligy. Eurocup uvidí fanoušci v pražské Tipsport Areně. Od ledna se bude většina zápasů v Eurocupu hrát v nově zrekonstruované hale v Praze na Královce. Tato hala pak také přivítá několik vybraných zápasů VTB ligy. Otevírací zápas v nové hale se uskuteční 14. prosince proti CSKA Moskva, čímž klub zároveň oslaví 85. výročí.


„Věříme, že je to pro nás poslední sezona bez jasného domácího zázemí. Kromě toho, že jsme bez domova, máme problém se získáním širšího stabilního domácího fanouškovského zázemí a to nám Královka, věřím, pomůže vyřešit,“ dodal Rudolf Šimeček.


Na tiskové konferenci představilo vedení klubu také nového významného partnera, kterým je společnost Moravské naftové doly.


"Společnost Moravské naftové doly tradičně podporuje aktivity z oblasti sportu. To, že nyní začínáme podporovat také nejlepší český basketbalový tým, je pro nás další logickou kapitolou. Vážíme si možnosti spojit jméno MND s nejlepším  basketbalovým klubem u nás. Chceme tak  vyjádřit nejen důvěru ve výsledky Nymburka, ale zároveň  posílit vnímání značky MND jakožto společnosti, která díky svým  špičkovým odborníkům a nejvyspělejším technologií patří doma i na mezinárodním poli k uznávaným specialistům v oboru těžby ropy a plynu," uvedla na tiskové konferenci Dana Dvořáková, mluvčí MND.


„Vážíme si nového partnera Moravských naftových dolů. Především proto, že prostředky od sponzorů jsou důležitou součástí financování klubů. A v České republice jsou právě tyto zdroje nedostatečné. Stejně tak chybí i další důležitý zdroj financování, který plyne z příjmů ze vstupného. To je zásadní rozdíl oproti zahraničí,“ řekl výkonný ředitel Sportovního holdingu Praha Ing. Robert Speychal.


Ten zároveň představil novou klubovou kampaň pro nadcházející sezonu s heslem: Radost ze hry. „Cílem je ukázat fanouškům, jak zábavná naše hra je a přilákat je tím na naše zápasy,“ vysvětlil Robert Speychal poselství kampaně.


Na tiskové konferenci promluvil i hlavní trenér Kestutis Kemzura, který poděkoval vedení klubu za to, jaké podmínky mu vytvořilo pro přípravu na novou sezonu. Pozitivně zhodnotil také nově složený tým, byť zalitoval, že kvůli četným zraněním zatím nemohl vyzkoušet jeho potenciál.


„S přípravou jsem spokojen, ale ne každý mohl ukázat své schopnosti kvůli zranění. Na papíře to vypadá dobře, ale musíme konečně všechny hráče zapojit do hry, přijít na to, které sestavy budou na konkrétní zápasy fungovat. Bohužel Luboše Bartoně a Christiana Burnse budeme postrádat ještě několik týdnů,“ prozradil litevský kouč Nymburka k dalším dvěma letním posilám.


V nové sezoně bude mít Nymburk nového kapitána, kterým se po Petrovi Bendovi stal Jiří Welsch. Na něm bude, aby tým provedl náročným programem. „Jsme na začátku další sezony, a to vždy přináší očekávání a pozitivní vyhlídky. My je s vedením sdílíme. Nemyslel jsem si sice, že je možné absolvovat ještě více zápasů než loni, ale díky novému formátu VTB ligy je to tak. Už od poloviny srpna pracujeme na tom, abychom naplnili cíle klubu, které nejsou nízké, ale budeme makat, abychom je splnili,“ řekl za hráče Jiří Welsch.


Nymburk ukázal v Tipsport areně také tři zbrusu nové sady dresů, které představili Jiří Welsch, Chester Tre Simmons, Darius Washington a Rado Rančík. K tradiční červenobílé kombinaci klubových barev nově přibyla také velmi atraktivní černá verze, kterou bude tým používat hlavně při venkovních zápasech Eurocupu.


„Stále ctíme klubové barvy bílou a červenou. Vzhledem k tomu, že máme od minulé sezony i nové logo, chtěli jsme i nějakou změnu, na které se to odrazí. Proto ty nové černé varianty dresů. Věřím, že jak dobře vypadají, tak dobře budeme i hrát,“ doplnil Rudolf Šimeček.

 
vloženo: 01.10.2014 17:24 / přečteno: 9938x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.