PŘICHÁZÍ JAKUB KUDLÁČEK

PŘICHÁZÍ JAKUB KUDLÁČEK

Český basketbalový šampion ČEZ Basketball Nymburk podepsal otevřený kontrakt s reprezentačním rozehrávačem Jakubem Kudláčkem, který naposledy působil v italském týmu Serie A Sutor Basket Montegranaro.

Čtyřiadvacetiletý Jakub Kudláček kvůli operaci kyčle chyběl reprezentaci v úspěšné letní kvalifikaci o Eurobasket 2015. Nyní přichází do Nymburka hrát poprvé v dospělé kategorii jinde než v Itálii, kam odešel v 17 letech.


„Jde k nám po zranění. Je to výhodné pro obě strany. My mu pomůžeme s návratem a on nám pomůže na rozehrávce především v zápasech domácí soutěže a podle potřeby také ve VTB lize a v Eurocupu. Jakub je stále ještě mladý a talentovaný český hráč a jsem rád, že jsme se s ním dohodli. Oceňuji jeho chytrost, tréninkovou píli a schopnosti tvořit hru,“ řekl k nové nymburské akvizici kouč Kestutis Kemzura.


Kudláček si v Itálii prošel týmy Reggio Emilia (Lega2), Mazeo San Severo (Lega2), Otto Caserta (Serie A) a Pallacanestro Cantú (Serie A). Loni v lednu podepsal smlouvu s italským prvoligovým týmem Sutor Basket Montegranaro, kde měl roli prvního rozehrávače. V 11 zápasech průměrně doručoval 5,9 bodu na zápas, měl průměr 1,8 asistencí a 1,6 doskoků na utkání a úspěšnost střelby 47,7%.


Jeho velkým basketbalovým vzorem je Jiří Welsch, se kterým se nyní Jakub Kudláček potká v jednom klubu.

 
vloženo: 02.10.2014 11:58 / přečteno: 9662x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.