POD KOŠEM BUDE AMERIČAN VAUGHN

POD KOŠEM BUDE AMERIČAN VAUGHN

Dalším hráčem, kterého ČEZ Basketball Nymburk v létě připisuje na soupisku, je Američan Julian Vaughn (26). 208 cm vysoký centr přichází ze třetího týmu řecké ligy PAOK Soluň, kde nastupoval v základní pětce.

Vaughn má za sebou úspěšný ročník. V Paoku strávil svou čtvrtou sezonu profesionální kariéry od ukončení univerzity v Georgetownu. V řecké lize byl oporou týmu, který skončil na třetím místě za oběma euroligovými giganty Panathinaikosem Atény a Olympiakosem Piseus. Průměrně zapisoval ve 28 zápasech 8,4 bodů a 5,5 doskoků.


V základní pětce nastoupil Vaughn i ve všech 16 zápasech Soluně v posledním ročníku Eurocupu, kde Paok skončil stejně jako Nymburk ve skupině LAST 32. V průměru na utkání nastřílel 9,6 bodu a doskočil 4,7 míčů. Nejlépe mu vyšel zápas základní skupiny v Zielone Goře, kde zaznamenal 19 bodů a sedm doskoků.


Ve třech předchozích sezonách v Evropě působil Vaughn po jednom roce v prvoligových týmech Port of Antwerp Giants (Belgie), Keravnos Strovolou (Kypr) a KAO Dramas. V Keravnosu si americký pivot zahrál pohár Eurochallenge (6 zápasů, 9,2b , 7,3d, 1,3a).

A co na novou posilu říká kouč Nymburka Ronen Ginzburg?

"Julian je kvalitní hráč, který se loni osvědčil ve velmi kvalitní řecké lize. I v Eurocupu měl slušnou sezonu. Vyniká atletičností, pomůže nám na doskoku a v neposlední řadě má také charakter, což v týmu potřebujeme. Je příslibem do složení kádru na příští sezonu. Doufám, že nám hodně pomůže. Není to typická hvězda, spíše týmový hráč. Věříme, že v Nymburce nejen naváže na svoje výkony z posledního ročníku, ale půjde ještě nahoru."

 
vloženo: 07.07.2015 19:14 / přečteno: 9461x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.