NBK STREET TOURNAMENT 2015

NBK STREET TOURNAMENT 2015

V sobotu opět ožila asfaltová družstva na Remanenci basketbalovým turnajem. Pamětníkům vypluly na povrch vzpomínky na skvělé mládežnické turnaje týmu z celého Československa, které se na těchto kurtech za časů, kdy většina hráčů ještě nebyla na světě, hrávaly.

Od dob vzpomínaných turnajů se změnil formát. Klasické zápasy pět na pět vystřídal dynamický streetball tři na tři. Jedenáctého ročníku se zúčastnil nebývalý počet družstev. Ve čtyřech kategoriích se na úvod zapsalo celkem 36 týmů a tak jak je ve streetu typické mnohdy s roztodivnými názvy. „Nevěděli jsme, jak se budeme jmenovat, ale viděli jsme na stolku kšiltovky, na kterých bylo napsáno Space Jam, no a měli jsme jméno,“ řekl za pozdější vítěze Martin Kříž. O první části názvu jednoho z dívčích týmů Pink Bitches, by se rovněž nemuselo pochybovat. Hráčky se oděly do reflexní růžové… o druhé části jména týmu se již nehovořilo…. Přehled všech družstev najdete na konci článku.

 nbk street tournament 2015

Jak už jsme nakousli, turnaje se zúčastnili i hráči nejvyšších basketbalových soutěží. Za děvčata nymburská Monika Hamplová, hrající ŽBL. V mužské části bylo hráčů s ligovými zkušenostmi více. V týmu vítězů hned dva – Michal Křemen a Martin Kříž. V týmu Pouličních elegánů čněl, a to doslova, Tomáš Vošlajer společně s Jakubem Němečkem a o Desku stříleli Marek Slunéčko, Adam Žampach nebo ex-nymburský Zdeněk Hanzlík. Na hřištích byste našli i novou posilu Děčína Šimona Ježka, který v soutěži trojkařů skončil na druhém místě.

 

Celý turnaj opět organizoval klub BC Real Réma a především Pavel Hauerland. Jak už jsme psali, o pocty nejvyšší bojovalo více než třicet týmů, což je dosavadní rekord v počtu účastníků. Týmy byly rozděleny do čtyř kategorií.

 

V premiérově vyhlášené kategorii nejmladších KIDS bylo pět týmů, čtyři chlapecké a jeden dívčí a převahu měli hráči Basketbalové akademie Nymburk. Zlato vybojovali Easy Money, stříbro Young Leaders, kteří vyhráli základní skupinu, a bronz bral Black Team.

 
Street

V kategorii GIRLS se utkalo šest družstev a zlato vybojovaly v reflexně zelených dresech hrající Milf’s před Potkali se u Kolína a na třetím místě byly další reflexně barevné dívky Pink Bitches.

 

V kategorii 4FUN, která byla nejvíce obsazená, nakonec ve finále pomohl vystřílet trojkami Jirka Szita celkové vítězství pro družstvo Až do dna, které ve finále přemohlo Lebronovu patu. Na BC Réma zbylo nakonec 3.místo, když v malém finále odsunuli na čtvrté místo Druhé housle.

 
street

V elitní kategorii MASTERS si vyřazovacími boji proklestil cestu na piedestal tým Space Jam, který ve finále porazil Pouliční elegány. V malém finále si pro vítězství, a celkově třetí místo, došli Střílíme o desku po vítězství nad Street 4 People.

 

MVP v jednotlivých kategoriích se stali tito borci a borkyně: Oldřich Špelda (KIDS), Petra Hájková (GIRLS), Jiří Szita (4FUN), Jan Pavlíček (MASTERS)

 
Řekli po zápase:
Michal Křemen:

Vítězství v tomto turnaji je více než šest titulů s Nymburkem a jeden na Kypru (smích)…. Jsem rád, že jsem si mohl po delší době zase zahrát basket, že jsem se mohl zpotit a že jsem zavzpomínal na svoje mladá léta.

Přijedete příští rok?

Asi bychom měli přijet obhájit… tak to snad vyjde.  
 
Martin Kříž:

Dnešní vítězství zařadím na nejvyšší místo na poličce úspěchů (smích).

Předpokládali jste, že vyhrajete?

Jasně, že jsme to čekali (smích)… ne, přišli jsme si v klídku zahrát a vítězství byl příjemný bonus.

Kdy ses rozhodl pro účast v turnaji?

Před turnajem mě oslovil jeden dorostenec, ale ten nakonec dostal pozvánku do reprezentace a nemohl přijít. Pak mi zavolal Michal Křemen, a když už jsem byl rozhodnutý, tak jsem to neměnil.

 
Tomáš Vošlajer:
Až na ty delší prostoje to bylo fajn.

Jste zklamaní z druhého místa?

Nejsme. My to bereme tak, abychom se přes léto trochu hejbli.

Jak ses o turnaji dozvěděl?

Přes kamarády z Hradce a Kolína. My jsme tu byli už v roce 2011, ale od té doby jsme se sem nedostali, až letos.

 
Adam Žampach

Byl jsi zklamaný ze třetího místa?

Akce se nám celkově líbila, takže umístění nehrálo žádnou roli.

Marek Slunéčko

Je to fajn na vyběhání po sezoně. Organizace jako vždy výborná. Na takové akci nejde o umístění ale o požitek.

Adame, Marku, jste tu poprvé?

Jezdíme už pátým rokem. O turnaji jsme se dozvěděli přes Zdenka Hanzlíka, který tady má spoustu kamarádů z doby, kdy v Nymburce hrál. Líbilo se nám tady a od té doby sem jezdíme.

 
 

Masteres: Pouliční elegáni, Rumoborci, Street 4 People, Durex, Space Jam, Profesionální amatéři, Bez názvu, Střílíme o desku.

Girls: Cadaves, Highfive, Potkali se u Kolína, Banana, Milf’s, Pink Bitches

Kids: Young Leaders, Co já vím, Easy Money, Black Team, White Team

4Fun: Až do dna, Škoda slov, My tři, Jdem na to, Krutý až večer, Armabeton, Druhé housle, Soukolíci, Splash Brothers, Lebronova pata, Lyon, My jsem tady omylem, Jířovi miláčci, Budvar tým, BC Réma, Ti druzí.

  

Výběr fotografií z turnaje najdete ve fotogalerii  

 
vloženo: 28.06.2015 09:43 / přečteno: 10359x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.