REPREZENTACE A NYMBURK

REPREZENTACE A NYMBURK

V podstatě kompletní soupis českých hráčů v loňském kádru basketbalového klubu Nymburka se objeví dnes ve tři odpoledne na srazu české reprezentace před závěrečným turnajem mistrovství Evropy.

Do Trutnova, kde dnes ve tři hodiny začal reprezentační kemp A, odjeli Petr Benda, Vojtěch Hruban, Jiří Welsch, Pavel Houška, Martin Kříž a Tomáš Pomikálek. Chybět budou jen mladící Dlugoš a Svoboda a na první sraz dostal volno i „Dědek“. Zasvěcení vědí, že pod touto přezdívkou se skrývá bývalý nymburský hráč Luboš Bartoň. „Luboš je s trenérem domluvený,“ potvrdil týmový vedoucí Radek Nečas, mimochodem další výrazná postava nymburských basketbalových dějin posledních patnácti let. U výčtu osob se vztahem k Nymburku bychom mohli pokračovat. Trenérem reprezentace je Ronen Ginzburg, jeho asistenty Lubomír Růžička a další nymburská legenda Pavel Beneš.   
 

Za místo reprezentačních srazů si realizační tým vybral Trutnov a Brno. „Chtěli jsme dostat mužskou reprezentaci do povědomí v dalších lokalitách,“ vysvětlil Radek Nečas. Podkrkonoší bylo vybráno po dvou letech. „Byli jsme tu s trenérem Budínským před minulým mistrovstvím Evropy. Hotel je pěkný, zázemí solidní, výborné možnosti regenerace, není ti úplně daleko… prostě dobré místo,“ pochválil Vojta Hruban. Nadšený by mohl být i Tomáš Pomikálek, jehož přítelkyně Aneta pochází z Trutnova. „Aneta odjela na tři týdny pryč a vrátí se, až budeme v Brně,“ jen se pousmál Tomáš, který však má k Trutnovu i jiné vazby. „Před lety jsem do trutnovského týmu na rok hostoval,“ prozradil Pomi.

 

I když jsou basketbaloví reprezentanti zvyklí na kratší prázdniny, jsou odjezdy více či méně „bolestivé“. Hodně záleží, zda jsou hráči svobodní, zda mají rodiny, jak velké mají děti. I v těchto otázkách jsou hráči Nymburka rozdílní. „Špatně se mi bude odjíždět od rodiny, ale volno nemůže trvat věčně. Reprezentace začíná vlastně jen o chvilku dřív než soustředění s Nymburkem,“ uklidňuje se Petr Benda. Z rodinných důvodů má asi nejtěžší odjezd Jirka Welsch, který bude muset opustit ani ne třítýdenní dceru Julii. „Bezpochyby ten odjezd bude určitě těžší než jindy, už tak týden z toho mám rozporuplné pocity. Vidím, jak je to pro partnerku náročné a uvědomuji si, jak moc ji můžu pomoci. Nemyslím přímo s malou, ale s věcmi kolem jako vyřídit, dovézt, odvézt, koupit, udělat,…“ sype Jirka ze sebe povinnosti šťastných novopečených otců, ale o omluvence ani na chvíli neuvažoval. „Ani na chvíli jsem nezapochyboval, že bych na reprezentační srazy nebo mistrovství nejel a Vendy (přítelkyně) mě v tom podporuje. Je to pro mě asi poslední příležitost obléct reprezentační dres, určitě je to poslední možnost jet na závěrečný turnaj ME a u toho nechci chybět,“ dodal kapitán Nymburka.  

 

Kdo by chtěl navíc chybět, když se letos sešel tak dobrý kádr. „Myslím, že je to nejsilnější výběr za posledních deset let,“ soudí Petr Benda. „Veselka a Saty (Jan Veselý a Tomáš Satoranský – pozn.) před dvěma roky neměli tolik zkušeností, jako mají po minulé tak úspěšné sezoně v Evropě. I když soupeři v Evropě nejsou snadní, musí být našim cílem postup ze skupiny,“ domnívá se zkušený Petr Benda.

 

Jak už jsme napsali na úvod, počet „Nymburáků“ v reprezentačním výběru je letos významný. „Nezapomeňme ještě na Palyho a Pampiho (Lukáš Palyza a Pavel Pumprla – pozn.),“ připomněl pivot Benda další tváře, které prošly polabským týmem v nedávné době. „Jsou tam vlastně všichni Češi z Nymburka. Myslím si ale, že všech šest nás nepojede, protože konkurence je veliká. Doufám, že Černého Petra nedostanu já,“ poznamenal s úsměvem Jirka Welsch.

 

Věřme, že stopa, kterou zanechají naši hráči a tím nemyslíme jen ty nymburské, na mistrovství Evropy 2015, bude významná. 

 
vloženo: 21.07.2015 16:54 / přečteno: 8971x
 
« Zpět
SPONZOŘI Facebook
ČEZ
STARLIFE
J&T BANKA
GEOSAN THETA
EPL COND
Velišek  - Podpěra
ADIDAS
LION SPORT
AUTOSALON LOUDA
CAR 4 WAY
Dr. MAX
Renomia
Zepris
VIS
Město Nymburk
Elektro Kutílek
Datonet
DP ComTel
Špára STK
Nota Bene
FALDO
Louda Reality
Crystal Bohemia
Wobenzym
Louda Alform
Inkospor
Barton
Jimsoft s.r.o.
C.L.P.A.
CASIA TOUR
hala
XXL
Hyundai
Molten
Česká televize
Kooperativa
AGEL
Pivovary Lobkowitz
ONDRÁŠOVKA
Redside
VALBEK
Rozehnal a Kuchař
ZENIT
SPORT
Finance Habitation
SUBTERRA
Sev.en EC
© 2010 - Copyright by ČEZ Basketbal Nymburk a.s. All rights reserved.